Špajza 20. lipnja 2018.

MedvedRUN - puno više od utrke!

foto: Dinko Bažulić/PromoArt Studio
gastro postao gastro.24sata.hr
Gotovo je! Završio je još jedan MedvedRUN, utrka koju trkači obožavaju, ne samo zbog prelijepe staze, već i zbog nezaboravnog tuluma s puno dobrog piva.

U nedjelju, 17. lipnja održan je treći po redu MedvedRUN, utrka koja je postala sinonim za druženje, veselje, hrpu pozitive i dobre zabave.

Moglo bi se reći kako je to jedna od rijetkih utrka na kojoj nije važno hoćete li na cilj stići prvi ili zadnji, već jednostavno guštate trčeći po najljepšim dijelovima grada, poneseni energijom ostalih trkača kraj vas i sasvim je legitimno i normalno da pri ulasku u cilj iz sveg glasa viknete: 'A sad pivo amo!'

 | Author: Dinko Bažulić/PromoArt Studio foto: Dinko Bažulić/PromoArt Studio

Hladni Baltazar čekao je trkače na cilju, osim Baltazara bio je tu i ostatak Medvedgradovog pivskog arsenala, a Yellow Submarine već je bio spreman za zagrijavanje atmosfere  tuluma poznatim glazbenim hitovima 50', 60' i 70' godina. 

'Dobri duh Zagreba' pivovare Medvedgrad, zaslužan je za humanitarni dio utrke, uz podršku KentBank, koja se nesebično i ove godine priključila humanitarki. Prikupljena sredstva namijenjena su Udruzi 'Pokloni mi budućnost' iz Pule, koja djeci koja su potrebita pomaže u njihovom školovanju.

 | Author: Dinko Bažulić/PromoArt Studio foto: Dinko Bažulić/PromoArt Studio

Na MedvedRUN-u je ove godine sudjelovalo oko 500 trkača, tri stotine više negoli prve godine (2016.), a trčalo se po predivnoj stazi koja je vodila po Jurjevskoj, Cmroku, Dubravkinom putu, Štrosu... Iako se ne trči da bi se ostvario neki rezultat, MedvedRUN-ov trkački dio završava proglašenjem najboljih tri trkača na 5 i 10 kilometara (m/ž), a prvi u utrci na 10 kilometara osvojili su piva koliko su teški! Oni su: Milorad Vojvodić i Veronika Jurišić, oboje članovi AK Sljeme. Čestitke pobjednicima, vjerujemo da će uživanje u nagradi potrajati!

 | Author: Dinko Bažulić/PromoArt Studio foto: Dinko Bažulić/PromoArt Studio

Neslužbeni rezultati mogu se pronaći ovdje.

Proglašenje pobjednika označilo je početak trkačkog tuluma koji traje još satima, a jedan mali dio te sjajne atmosfere zabilježile su i naše kamere.

 | Author: Dinko Bažulić/PromoArt Studio foto: Dinko Bažulić/PromoArt Studio

Ako ste ove godine propustili biti dio najzabavnije utrke u Hrvatskoj koja se uopće mogla desiti, s puno piva, s puno muzike i zabave, ostaje vam strpjeti se do idućeg ljeta, uz napomenu da morate biti brzi da ne biste ostali bez startnine, koje su ove godine 'planule' u rekordnom roku - što ni ne čudi, jer MedvedRUN je trkačima postao puno više od utrke.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.