Špajza 08. svibnja 2019.

Na Mađerkinom bregu najavljeno je Urbanovo!

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Na Mađerkinom bregu održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen program jubilarne dvadesete manifestacije Urbanovo 2019.

Jubilarna dvadeseta manifestacija Urbanovo održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH, Kolinde Grabar - Kitarović, te pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

 

Možda vas zanima... Jubilarno 20. Urbanovo u znaku biodinamičke poljoprivrede Najave

 

Prvog vikenda Urbanova, od petka, 17. do nedjelje, 19. svibnja, centar događanja nalazi se u Štrigovi, gdje se održava 11. Festival Pušipela, koji okuplja 24 međimurske vinarije koje su članice Društva vinogradara i vinara Hortus Croatiae. Uoči festivala započelo je međunarodno ocjenjivanje vina te će se i ove godine najbolje ocijenjenim vinima dodijeliti diplome na Festivalu Pušipela.

Drugog tjedna manifestacije, u petak, 24. i u subotu, 25. svibnja, održat će se Dani otvorenih podruma. Manifestacija tradicionalno završava Vinskim balom, koji će se ove godine održati u petak, 31. svibnja, u restoranu Terbotz.

 

 | Author: Promo foto: Promo

 

O ovogodišnjem konceptu i programu najveće enogastronomske manifestacije u sjeverozapadnoj Hrvatskoj govorio je predsjednik Društva vinogradara i vinara „Hortus Croatiae“ David Štampar, koji je naglasio kako Urbanovo nastavlja s afirmacijom Međimurja kao vinske regije.

„Svake godine želimo biti što bolji i posjetiteljima ponuditi nešto novo. Ove godine naš posebni gost je Eric Zwiebel MS, jedan od dvjesto master sommeliera na svijetu, koji će održati masterclass radionice. Jedna od njih održat će se na Mađerkinom bregu. Drugu će radionicu održati zajedno s višestrukim sommelierskim prvakom Hrvatske, Sinišom Lasanom“ , istaknuo je David Štampar.

 

 | Author:

 

Lokalna zajednica prepoznala je aktivnosti međimurskih vinara te aktivno prati njihov rad. „Naši vinari naša su snaga i veliki ambasadori našega kraja te zajedno surađujemo na projektima kako bi na kvalitetan način brendirali Štrigovu i Međimurje“, naglasio je Stanislav Rebernik, načelnik Općine Štrigova.

U Međimurskoj županiji posebno su ponosni na vinare i organizaciju manifestacije Urbanovo, naglašavajući kako su upravo vinari istinski brend Međimurja. „Naši vinari promoviraju Međimurje, ne samo u Hrvatskoj, nego i u svijetu i s pravom možemo biti ponosni na njih“ istaknula je Sandra Herman, zamjenica župana Međimurske županije.

Press konferenciji prisustvovali su i Rudi Grula, voditelj ureda Turističke zajednice Međimurske županije i Darko Preiner s Agronomskog fakulteta. Manifestacija Urbanovo potvrdit će gostoljubivost međimurskih vinara koji očekuju mnogobrojne goste.

 

 | Author: Promo foto: Promo

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.