Špajza Gastro zvijezda 17. rujna 2018.

Najbolji svjetski i domaći food blogeri

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kulinarski odnosno food blogovi postali su pravi hit među "domaćicama" svih generacija, a kada se spoje ukusna jela i vrhunska fotografija – na meniju je prava pravcata kulinarska senzacija.

Da je food bloger biti lako to bi bio svatko. Oni svoju kreativnost i maštovitost u kuhinji podižu na višu razinu i nesebično dijele s nama. Ali u taj kreativni proces potrebno uložiti puno vremena i truda, volje i želje, reći će vam to svaki uspješan bloger. Genijalne fotografije, odlični recepti i jednostavnost njihov je ključ, a za vas smo odabrali 5 stranih i 5 domaćih food blogera koji su nas  oduševili svojom gastronomskom kreativnošću.

Iza bloga Minimalist Baker stoji Dana iz Oregona. Zajedno sa svojim suprugom Johnom pokrenula je blog davne 2012. godine, a zajedničkim su se snagama isprofilirali u obaveznu postaju za foodieje prepunu jednostavnih jela.


Njihova filozofija uključuje deset ili manje sastojaka, jednu posudu ili lonac i 30 ili manje minuta za pripremu. Uz to, fokusiraju se na zdravije varijante jela s puno voća i povrća. Na Facebook stranici do sada su prikupili više od 280 tisuća pratitelja, dok je njihov Instagram profil zapratilo čak 1,2 milijuna pratitelja. 


Blog The Boy Who Bakes krije nevjerojatnu priču o uspjehu u gastronomskom svijetu. Edd Kimber rano je shvatio kako korporativni svijet nije za njega i okrenuo se bloganju, pobijedio je u popularnoj engleskoj emisiji The Great British Bake Off, a danas piše čak nekoliko kolumni za različite časopise gastronomske tematike te je samostalno izdao nekoliko uspješnih kuharica.

Edd snima i videe kako bi maksimalno olakšao pripremu svojim pratiteljima. O tome koliko dobro izgleda baš svaki njegov desert pak najviše govore visoke brojke na društvenim mrežama, Instagramu i Facebooku.

I am a food blog upravo je ono što mu samo ime govori - blog o hrani koji slavi činjenicu koliko je sama hrana zapravo sjajna. Vode ga Mike i Steph koji obožavaju putovanja i uživanje u dobrim zalogajima. Njihove su fotografije minimalističke s odmjerenom dozom ukusa, a zahvaljujući kombinaciji sa super receptima, više su puta proglašeni najboljim food blogom na različitim gastronomskim portalima. I am a food blog možete pratiti na Facebooku i Instagramu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

a lil donut action for your tuesday! #🍩 thanks @mollyyeh for the bomb recipe ◍•ᴗ•◍

A post shared by steph + mike (@iamafoodblog) on

Super popularan David Lebovitz prije svega je pastry chef, autor čak sedam kuharica, a onda i više nego uspješan bloger. Iskustvo je stjecao u francuskim i engleskim slastičarskim školama, radio u brojnim restoranima, a restoranski posao napustio je 1999. godine kako bi u miru vodio blog i pisao knjige. Ono što ovaj blog definitivno svrstava u sam vrh gastronomske blogosfere jest jasnoća recepata, jednostavnost i odlične, pročišćene fotografije. Davida Lebovitza možete pratiti na Facebooku i Instagramu gdje svakodnevno objavljuje svoja gastronomska remek djela.

Forking Croatia// Vilicom kroz Hrvatsku je food blog koji se bavi isključivo hrvatskom tradicionalnom kuhinjom i već više od godinu dana uspješno stvara recepte i fotografije dok autori, Kasandra i Zvonimir, svoju priču grade na otkrivanju novih starih recepta i uče kako ih rekreirati. Kroz divne Zvonimirove fotografije kakve se zbilja ne viđaju svaki dan i odlične Kasandrine recepte, vode nas na gastronomsko putovanje Lijepom našom. Kada posjetite njihov blog, poželjet ćete ih i sami ugostiti. Možete ih pratiti na Facebooku i Instagramu.


Marijana Zlomislić pobjednica je prve sezone kulinarskog showa Tri, dva, jedan - peci! i ponosna vlasnica jednog od najljepših domaćih blogova Un Mondo di Sapori. Kroz svoje nas tekstove vodi u neke druge zemlje i upoznaje s novim okusima. Obožava talijansku i francusku kuhinju, a najviše je ipak oduševljava priprema slasnog komada mesa. Un Mondo di Sapori možete pratiti na Facebooku i Instagramu


Julija s bloga Torta, pinjur, pjat za oko nam je zapela davnih dana. Otkrili smo njezinu Facebook stranicu i od onda budno pratimo sve što radi. Slatke delicije od kojih se stvaraju zazubice zasigurno će vas namamiti da kliknete i vjerujte nam, nećete pogriješiti! Ono što možda niste znali o ovoj slatkoj blogerici jest da Julija obožava sir, u slanoj i slatkoj varijanti. 

Kada ste u potrazi za sjajnim receptima koji uspijevaju baš uvijek, gastro blog Marko bakes pravo je mjesto za vas. Ime mu je Marko Josipović i sa svojih 19 godina ima pozamašnu količinu recepata koje svakodnevno objavljuje na svom Instagram profilu. Po svemu sudeći, obožava slastice, a pravi je maher za torte. Zapratite Marka i vjerujte nam nećete pogriješiti. 

Trebamo tvoju pomoć! Tražimo i nagrađujemo najbolje regionalne food blogove u natječaju Gastro zvijezda. Dođite na website Gastrozvijezda.hr i reci nam koji su tvoji omiljeni food blogovi. Voli te tvoj Gastro.hr tim! :)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

☕️TIRAMISU☕️ . . . Saturday morning after a Friday night out needs tons of coffee! This tiramisu is made with @adria.hr amaretti cookies instead of ladyfingers and they surprisingly soak up a lot of coffee and give a cool almondy taste to the tiramisu. . . . I have a few more photos that I took back in Croatia, but hopefully in a week or two I’ll find some cheap backdrops here so I can continue posting. Thank you for all the support! 💛😊 . . . #tiramisu #amaretti #adriahr #deliiicije #chocolate #coffee #vanilla #ganache #belightinspired #food #dessert #instafood #instadessert #instadaily #food52 #f52grams #thefeedfeed #thefeedfeedbaking #marthafood #marthastewart #goodfood #bbcgoodfood #delicious #yummy #foodglooby #foodblogfeed #imsomartha

A post shared by Marko Josipović (@marko_bakes) on

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.