Ovo su vjerojatno najbrži i najjednostavniji keksići koje ćete ikad napraviti! A oduševit će baš sve svojojm sjajnom hrskavošću i divnim mirisom po bademima!
Ovo naravno možete napraviti i s lješnjacima, a li kod badema je posebno što ih možete kupiti narezane na listiće, dok biste lješnjake trebali narezati na krupnije komade jer se lakše lome.
Vjerujemo kako će ove keksiće i djeca rado ponijeti u školu za slatku grickalicu.
Na kraju, umočite ih u rastopljenu čokladu i ostavite da se čokolada ohladi te uživajte u svojim novim najdražim keksićima!
Sastojci i priprema:
- 75 g smeđeg šećera
- 1 jaje
- 125 g tanko narezanih badema
- 100 g tamne čokolade
- Izmiksati jaje sa šećerom dok smjesa ne postane pjenasta pa pomiješati s bademima. Na lim obložen papirom za pečenje poslagati po dvije žličice za svaki keksić - oblikujte u krugove (možete smjesu izliti na lim pa izrezati na prutiće kada se ispeće)
- Peći u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 20 minuta (pazite da se ne prepeku jer su tanki)
- Poslužite odmah, a možete ih čuvati u staklenci.
- Ova smjesa dovoljna je za 20 - 25 keksića, ovisno o tome koliko velike ih napravite.
I to je to! Pripremite šalicu toplog mlijeka i uživajte u grickanju!