Špajza 01. ožujka 2017.

Najhrskaviji keksići od samo četiri sastojka

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Super poslastica za popodnevna druženja!

Ovo su vjerojatno najbrži i najjednostavniji keksići koje ćete ikad napraviti! A oduševit će baš sve svojojm sjajnom hrskavošću i divnim mirisom po bademima!

Ovo naravno možete napraviti i s lješnjacima, a li kod badema je posebno što ih možete kupiti narezane na listiće, dok biste lješnjake trebali narezati na krupnije komade jer se lakše lome. 

Vjerujemo kako će ove keksiće i djeca rado ponijeti u školu za slatku grickalicu.

Na kraju, umočite ih u rastopljenu čokladu i ostavite da se čokolada ohladi te uživajte u svojim novim najdražim keksićima!

Sastojci i priprema:

  • 75 g smeđeg šećera
  • 1 jaje
  • 125 g tanko narezanih badema
  • 100 g tamne čokolade
  • Izmiksati jaje sa šećerom dok smjesa ne postane pjenasta pa pomiješati s bademima. Na lim obložen papirom za pečenje poslagati po dvije žličice za svaki keksić - oblikujte u krugove (možete smjesu izliti na lim pa izrezati na prutiće kada se ispeće)
  • Peći u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 20 minuta (pazite da se ne prepeku jer su tanki)
  • Poslužite odmah, a možete ih čuvati u staklenci.
  • Ova smjesa dovoljna je za 20 - 25 keksića, ovisno o tome koliko velike ih napravite.

I to je to! Pripremite šalicu toplog mlijeka i uživajte u grickanju! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.