Špajza Kuhaj, kušaj, guštaj: jednostavno je, odlično je, od Gavrilovića je! 10. srpnja 2017.

Namaz od zelenih šparoga i delikates šunke

foto: PR
gastro postao gastro.24sata.hr
Doručak, ručak i večera odlična su izlika za pripremu ovog sjajnog, svestranog namaza.

Spoj finih šparoga, šunke, maslinovog ulja i aromatičnih začina na sjajan će način dočarati divne, nježne okuse. Namaz poslužite uz tostirani kruh, a odlično će se složiti i uz vruće meso s grilla umjesto maslaca.

Ono što ovaj namaz čini idealnim jest činjenica da u njemu možete uživati za doručak, ručak i večeru. Samo odaberite podlogu i upustite se u fino uživanje.

 

Sastojci:

  • 150 g zelenih šparoga 
  • 100 g Delikates Gavrilović šunke
  • 1 jušne žlice majoneze 
  • 0,5 jušna žlica senfa
  • 5 – 6 jušnih žlica maslinovog ulja
  • sol, papar, peršin list, 2 češnja češnjaka
  • Toast

 

Priprema: 

  1. Šparoge kuhati 5 minuta i ostaviti da se ohlade.
  2. Sve namirnice pomiješati i dobro izraditi u multipraktiku ili sa štapnim mikserom u finu glatku smjesu.
  3. Staviti  na 2 - 3 sata u frižider da se smjesa malo stisne.
  4. Žlicom za sladoled vaditi okruglice i poslužiti uz prženi topli toast.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.