gastro postao
Donosimo vam recept za jedno ne pretjerano zahtjevan, a stvarno sjajno jelo!
Proljetna pileća pita je zasitno, ukusno i sjajno jelo nakon kojeg ćete moći raditi nesmanjenom žestinom. A evo kako bi se ona u kratkim crtama dala dobro napraviti....
Sastojci:
- 50 g Kulenova seka
- 1 žlica maslinova ulja
- Pušlek mladog luka
- 1 mladi poriluka
- 250 g pilećeg filea
- 0,25 l vrhnja za kuhanje
- 1 žlica senfa
- 100 g šampinjona
- 200 g lisnatog tijesta
- 1 – 2 žlice brašna
- 1 pileća kocka za juhu
- 1 jaje
- Majčina dušica
Priprema:
- Piletinu nasjeckati na komadiće. Zagrijati ulje u loncu šireg dna. Prepržiti nasjeckani kulen. Dodati piletinu i nasjeckani mladi luk i poriluk. Kuhati dok piletina ne dobije boju
- Dodati nasjeckane šampinjone, zaliti s 200 ml vode i umrviti jednu pileću kocku za juhu. Dodati senf i majčinu dušicu i kuhati par minuta. Potom dodati brašno, prepržiti minutu dvije i zaliti vrhnjem za kuhanje.
- Prebaciti u keramičku posudu/protvan, prekriti lisnatim tijestom premazanim žumanjkom
- Staviti u pećnicu zagrijanu na 180 Celzijevih i peći 20-ak minuta.
Dobar tek želi vam Gavrilović!