Špajza Kuhaj, kušaj, guštaj: jednostavno je, odlično je, od Gavrilovića je! 07. lipnja 2017.

Neka sva čula uživaju: Proljetna pileća pita

Gavrilović
gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo vam recept za jedno ne pretjerano zahtjevan, a stvarno sjajno jelo!

Proljetna pileća pita je zasitno, ukusno i sjajno jelo nakon kojeg ćete moći raditi nesmanjenom žestinom. A evo kako bi se ona u kratkim crtama dala dobro napraviti....

Sastojci:

  • 50 g Kulenova seka
  • 1 žlica maslinova ulja
  • Pušlek mladog luka
  • 1 mladi poriluka
  • 250 g pilećeg filea
  • 0,25 l vrhnja za kuhanje
  • 1 žlica senfa
  • 100 g šampinjona
  • 200 g lisnatog tijesta
  • 1 – 2 žlice brašna
  • 1 pileća kocka za juhu
  • 1 jaje
  • Majčina dušica

Priprema:

  1. Piletinu nasjeckati na komadiće. Zagrijati ulje u loncu šireg dna. Prepržiti nasjeckani kulen. Dodati piletinu i nasjeckani mladi luk i poriluk. Kuhati dok piletina ne dobije boju
  2. Dodati nasjeckane šampinjone, zaliti s 200 ml vode i umrviti jednu pileću kocku za juhu. Dodati senf i majčinu dušicu i kuhati par minuta. Potom dodati brašno, prepržiti minutu dvije i zaliti vrhnjem za kuhanje.
  3. Prebaciti u keramičku posudu/protvan, prekriti lisnatim tijestom premazanim žumanjkom
  4. Staviti u pećnicu zagrijanu na 180 Celzijevih i peći 20-ak minuta.


Dobar tek želi vam Gavrilović!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.