Špajza 23. rujna 2016.

Novo u srcu Zagreba: Konoba Miseria Nobile - Okusite Hrvatsku!

Miseria Nobile
foto: facebook
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovih je dana u srcu Zagreba otvoreno mjesto kojem je cilj predstavljati ljepotu gastronomske ponude cijele Hrvatske. Želite li uživati u platama napravljenim isključivo od hrvatskih proizvoda, kao i autohtonim vinima, rakijama i sokovima – Miseria Nobile je mjesto za vas.

„Kroz ponudu samo najboljih hrvatskih delicija istaknuli smo regionalnu raznolikost Hrvatske, te podjelom na 5 osnovnih geo-regija i osmišljavanjem posebenih materijala, predavanja i brošura, promičemo posebnost svakog proizvoda i regije iz koje dolazi.

Tako se na našim platama nalaze pršuti, sirevi od kravljeg, kozjeg i ovčjeg mlijeka, friški, suhi ili iz mišine, neki sa začinima, a neki dotjerani s par kapi ekstradjevičanskog maslinova ulja iz Istre ili Dalmacije, goranske kobase od vepra, jelena ili medvjeda, tartufi, sir i vrhnje s Dolca, proizvodi od boškarina, kuleni, čvarci, pancete... A tu je i bogat izbor vrhunskih vina po regijama, domaće rakije, čajevi, sokovi...“ rekli su nam na otvorenju lokala smještenog u obrtničkom prolazu svega deset metara od Bogovićeve ulice.

Miseria Nobile | Author: facebook foto: facebook

„Svi naši partneri isključivo su hrvatski proizvođači (OPG-ovi i obrti). S njima u suradnji radimo na promociji i promidžbi proizvoda sa zaštićenim geografskim podrijetlom. Time želimo pokazati kako se cijela ponuda može osmisliti i uspješno realizirati s isključivo hrvatskim proizvodima i tako ojačati položaj domaćih proizvođača.“

Partneri su, među ostalima: Igomat Samobor, OPG Šestak, OPG Pleša, Mesnice Lovrić, Mesnica Šafar, Sirana Gligora, Eko Gacka, Pršutana Jelenić, AZZRI, Buretić Bregi, OPG Bilini, OPG Validžić, OPG Majić, OPG Švaić (Agropošta), Dalmacijavino - Pipi, Rakije Perković, Ana-Marija d.o.o., Carletto, hrvatski vinari Petrač, Nada, Tomac, Krauthaker, Kutjevo, Adžić, Kozlović, Matošević, Tomić, Bibich, Boškinac...

Miseria Nobile | Author: facebook foto: facebook

Tradicijska i etno hrvatska glazba, uz niz kulturnih događanja, promocija, izložbi, predstavljanja monografija i knjiga, posljednji je, ali ne manje važan segment koji je u ponudi konobe - predstavljanjem hrvatske kulture na ovaj način može se turistima ali i domaćim gostima uljepšati posjet i ostaviti lijepe uspomene kao najljepšu osobnu iskaznicu Zagreba, Županije i Hrvatske.

S ovakvim stavom, idejom i izvedbom, nadamo se da ćete i vi posjetiti konobu Miseria Nobile u Bogovićevoj 4a, stol rezervirajte na mail info@miseria-nobile.hr, a za sve detalje potražite na facebooku

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.