Špajza 22. listopada 2018.

O slanom i slatkom: O svemu: Zbog njenih fotografija ćete ogladniti

foto: Instagram screenshot
gastro postao gastro.24sata.hr
Sandra je zaljubljenica u gastronomiju, fotografiju i putovanja s kojih donosi odlične nove recepte i priče.

Sandrine fotografije odišu stvarnim životnim situacijama, atmosferične su i prikazuju život baš onakvim kakav je, ali s one slasnije i primamljivije strane s toga ni ne čudi da se upravo ona našla u top 4 u karegoriji FotografijaO slanom i slatkom: svemu je blog na kojem se sreća vrti oko kruha i talijanske hrane, a zatim sve zajedno mami preko ekrana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

{Focaccia cravings.} I owe you this one from yesterday. • Kratak je put od pećnice do stola. Još je kraći onaj od tanjura do želuca. Ako prije toga ne režeš, ne namještaš, ne podmećeš krpu i ne skrivaš tu progorenu rupu, ne fotkaš. I ne svađaš se sve ķroz smijeh (iako si s godinama baš zbog toga postala nepodnošljiva i blago iritantna, znaš to). I ne objašnjavaš kako je baš divno svjetlo. I kako taman treba tih nekoliko klikova da se ohladi na pravu temperaturu. Ma gledaj! I evo sad ću! Pa zasjedneš. I žvačeš u tišini. Dok se paralelno njegovo žvakanje i disanje odbija od zidova i vraća ti se kao eho. Kao eho. • #sourdoughbaking #focaccia #focacciafarcita #italiano #piattiitaliani #eeeeeats #thekitchn #lifeandthyme #instafood #foodgawker #food #foodporn #foodphotography #gloobyfood #buzzfeedfood #tastingtable #instamoment #huffpostetaste #foodandwine #feedfeed #foodblogger #sortedfood #punkuferhr #foodvsco #foodie #foodstagram #instadaily #vscodaily #f52grams #oslanomislatkom

A post shared by Sandra Rončević (@oslanomislatkom) on

 

"Sve je krenulo od ljubavi prema hrani i jelima iz raznih dijelova svijeta koja sam uspjela reproducirati u svoj kuhinji, kao i velikoj ljubavi prema fotografiji i pisanoj riječi. Iako, ja sebe nekako ne smatram blogericom, ja samo pišem, fotkam i uživam u hrani, odnosno sve svoje strasti pokušavam objediniti na jednom mjestu koje se u današnjem svijetu zove gastro blog

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

{Cake for breakfast.} I rarely bake cakes. But when I bake one, it disappears instantly. Maybe that's the reason I avoid to bake them. Anyhow, this one is a hell of a cake. Seasonal, fruity and quite healthy. • Kad je pred (bit će skoro) 10 godina Marijana @unmondodisapori podijelila recept za kolač pod nazivom "Kolač tete Ljerke", odmah sam se zaljubila u njega. Pekla sam ga više puta, uvijek s nekim svojim modifikacijama, dodavala ono što sam imala doma jer ovaj kolač doslovce podnosi sve. Kolači iz jedne zdjele su moji kolači, a za ovaj kolač točno u jednoj zdjeli izmiješate cijele lješnjake (ja ih prije tostiram na tavi), cijele orahe, suhe šljive, suhe marelice, grožđice namočene u rumu (ne štedim rum!), zeru cimeta i šećera (ovaj s fotke je sa šećerom kokosovog cvijeta, a bilo je i verzija s medom), naribane jabuke, zeru brašna i kakaa et voilà! To je to! U kalup pa u pećnicu. Nema cickanja, nema điđanja, a kolač obara s nogu. Barem je kod mene oborio sve koji su ga probali. Evo, ispekla sam ga jučer u kasno popodne, danas se za doručak tučemo oko zadnjih komada. Hijaooo! Ako ne znate u što bi više turnuli jabuke, ovo je odgovor. P.S. Jeste "za" da vam napišem svoju verziju recepta? Vjerujem da teta Ljerka ne bi imala ništa protiv. A ni Marijana. 😊 • #dessert #cake #healthy #paleo #dolce #instasweet #eeeeeats #thekitchn #lifeandthyme #instafood #foodgawker #food #foodporn #foodphotography #buzzfeedfood #tastingtable #instamoment #huffpostetaste #foodandwine #feedfeed #foodblogger #sortedfood #punkuferhr #foodvsco #foodie #foodstagram #instadaily #vscodaily #f52grams #oslanomislatkom

A post shared by Sandra Rončević (@oslanomislatkom) on

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.