Špajza Kad te život baci u vatru, zapali roštilj! 24. ožujka 2019.

Otvori sezonu grilla neodoljivim tikvicama

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj prilog zasjenit će i najbolje komade mesa...

Idealan prilog za svečano otvaranje sezone grilla su upravo ove tikvice premazane slasnom smjesom maslaca, češnjaka i limuna. Za pripremu ovog mirisnog i ukusnog priloga trebat će ti samo pet minuta.

Rasporede ih po grillu nakon mesa i posluži odmah!

 

Možda vas zanima... Hasselback tikvice - je li ovo novi omiljeni recept sezone? Kolumne

 

Sastojci:

  •  50 g maslaca
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 žlica talijanske mješavine začina
  • Limun
  • 2 tikvice
  • Sol, papar
  • 2 žlice nasjeckanog peršina

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

 

Priprema:

  1. Sitno nasjeckaj češnjak, a tikvice nareži na ploške debele otprilike centimetar.
  2. U maloj posudici pomiješaj rastopljeni maslac, češnjak, začine i sok jednog limuna. 
  3. Premaži tikvice pripremljenom smjesom s obje strane pa ih položi na grill. 
  4. Grilaj ih dvije minute sa svake strane, sve dok malo ne omekšaju.

 

Možda vas zanima... Punjene tikvice - omiljeni ručak sezone Špajza

 

24sata Online Chill&Grill 2021. širi se diljem Hrvatske, a očekuje te više od mjesec dana roštiljanja, dobre mjuze, konkretnih nagrada i fine klope. Prijavi se i osvoji nagrade na www.chillgrill.hr! Ove godine za tebe smo pripremili dva natječaja. Za prvi je dovoljno da na karti označiš lokaciju i objasniš zašto je to mjesto idealno za roštiljanje. Nagrađujemo 40 najoriginalnijih prijava, no to nije sve. Imamo još jedan natječaj u kojem možeš osvojiti privatan roštilj party. Sve detalje kako osvojiti vrijedne nagrade pogledaj na službenoj stranici!

Partneri projekta su Karlovačko, Pevex, Mesna industrija Ravlić, Zvijezda, Meggle i Cromaris.

 | Author: 24sata foto: 24sata

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.