Špajza Online Chill&Grill 2020 u tvom domu 24. ožujka 2019.

Otvori sezonu grilla neodoljivim tikvicama

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj prilog zasjenit će i najbolje komade mesa...

Idealan prilog za svečano otvaranje sezone grilla su upravo ove tikvice premazane slasnom smjesom maslaca, češnjaka i limuna. Za pripremu ovog mirisnog i ukusnog priloga trebat će ti samo pet minuta.

Rasporede ih po grillu nakon mesa i posluži odmah!

 

Možda vas zanima... Hasselback tikvice - je li ovo novi omiljeni recept sezone? Kolumne

 

Sastojci:

  •  50 g maslaca
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 žlica talijanske mješavine začina
  • Limun
  • 2 tikvice
  • Sol, papar
  • 2 žlice nasjeckanog peršina

 

Stiglo je proljeće, stigao je i Chill&Grill. I to ravno u vaše domove. Zbog pandemije korona virusa najveći prvomajski festival roštiljade u Hrvatskoj ove će se godine umjesto na Bundeku održati u tvojoj kuhinji, balkonu, dvorištu ili terasi kuće i stana jer #ostanidoma je najsigurnije i upravo tamo će ti stići sve što trebaš za Chill&Grill. Dovoljno je da pratiš missGastro i 24sata i saznaš sjajne nove recepte kako pripremiti omiljene burgere, kotlete, ćevape, povrće, lepinje i sve ono drugo što želiš staviti na roštilj, a čeka te i niz nagrada koje smo pripremili za čitatelje diljem Hrvatske. Saznaj više!

 

 | Author: Getty Images Getty Images

 

Priprema:

  1. Sitno nasjeckaj češnjak, a tikvice nareži na ploške debele otprilike centimetar.
  2. U maloj posudici pomiješaj rastopljeni maslac, češnjak, začine i sok jednog limuna. 
  3. Premaži tikvice pripremljenom smjesom s obje strane pa ih položi na grill. 
  4. Grilaj ih dvije minute sa svake strane, sve dok malo ne omekšaju.

 

Možda vas zanima... Punjene tikvice - omiljeni ručak sezone Špajza

Dobar tek!

Ovogodišnji Chill&Grill 2020. održava se u organizaciji 24sata i missGastro uz glavnog partnera Podravku. Partneri projekta su Grill Majstor, Vegeta, coolinarika.com, Mesna industrija Ravlić, KTC i Karlovačko

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.