Špajza Kuhaj, kušaj, guštaj: jednostavno je, odlično je, od Gavrilovića je! 24. kolovoza 2018.

Punjene tikvice - omiljeni ručak sezone

foto: Screenshot
gastro postao gastro.24sata.hr
Tikvice volimo u baš svakom izdanju, a punjene nam svakako ulaze među ljetne favorite.

Tikvice napunite mljevenim mesom, dodajte i meso suhe pečenice, pa sve zajedno začinite omiljenim dodacima. Kombinaciji možete dodati i topljivi sir po želji, ali i sezonsko povrće poput rajčice ili paprike. 

Postupak pripreme pogledajte u videu u nastavku.

 

 

Sastojci:

  • 8 mladih tikvica
  • 50 dag mljevenog mesa
  • malo Gavrilović suhe svinjske pečenice
  • 1 luk
  • 2 žlice ulja
  • 2 režnja češnjaka
  • malo peršina
  • 1 jaje
  • voda
  • 1 žlica koncentrata od rajčice
  • sol
  • papar
  • malo brašna

Priprema:

  1. Tikvica odrezati vrh i očistiti sredinu.
  2. Napraviti nadjev od posoljenog i popaprenog mljevenog mesa i suhe pečenice.
  3. Na ulju lagano popržiti isjeckani luk, dodati meso, još malo popržiti i ostaviti da se ohladi.
  4. Dodati isjeckani češnjak, malo peršina, cijelo sirovo jaje, pa sve dobro izmiješati te napuniti tikvice.
  5. Napunjene tikvice staviti u posudu, poklopiti i lagano pirjati sa svih strana.
  6. Podliti vodom u koju je prethodno umiješan koncentrat rajčice.
  7. Lagano pirjati 1 sat i po potrebi podlijevati vodom. Za gušći umak, na kraju možete dodati i malo brašna.

Dobar tek!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.