gastro postao
Tikvice volimo u baš svakom izdanju, a punjene nam svakako ulaze među ljetne favorite.
Tikvice napunite mljevenim mesom, dodajte i meso suhe pečenice, pa sve zajedno začinite omiljenim dodacima. Kombinaciji možete dodati i topljivi sir po želji, ali i sezonsko povrće poput rajčice ili paprike.
Postupak pripreme pogledajte u videu u nastavku.
Sastojci:
- 8 mladih tikvica
- 50 dag mljevenog mesa
- malo Gavrilović suhe svinjske pečenice
- 1 luk
- 2 žlice ulja
- 2 režnja češnjaka
- malo peršina
- 1 jaje
- voda
- 1 žlica koncentrata od rajčice
- sol
- papar
- malo brašna
Priprema:
- Tikvica odrezati vrh i očistiti sredinu.
- Napraviti nadjev od posoljenog i popaprenog mljevenog mesa i suhe pečenice.
- Na ulju lagano popržiti isjeckani luk, dodati meso, još malo popržiti i ostaviti da se ohladi.
- Dodati isjeckani češnjak, malo peršina, cijelo sirovo jaje, pa sve dobro izmiješati te napuniti tikvice.
- Napunjene tikvice staviti u posudu, poklopiti i lagano pirjati sa svih strana.
- Podliti vodom u koju je prethodno umiješan koncentrat rajčice.
- Lagano pirjati 1 sat i po potrebi podlijevati vodom. Za gušći umak, na kraju možete dodati i malo brašna.
Dobar tek!