Gordon Ramsay slavni je britanski chef, a o njegovim kulinarskim avanturama, otmjenim restoranima i televizijskim emisijama priča cijeli svijet. Svestranost Ramsaya kao kuhara i poznavanje mnogih različitih vrsta kuhinje učinili su ga jednim od najbogatijih kuhara na svijetu, a definitivno i jednim od najuspješnijih.
Ramsay je jedan je od najuspješnijih britanskih kuhara, s tri Michelinove zvjezdice iza sebe i nizom restorana diljem svijeta. Svaki njegov savjet je dobrodošao, pa je tako nedavno "šapnuo" što treba izbjegavati i koja su tri zlatna pravila za maksimalan užitak u restoranima. Slavni kuhar objasnio je da bi posjetitelji, ako želi dobiti najbolje iskustvo, trebali izbjegavati specijalitete kuće, a također trebali bi biti sumnjičavi prema čudnim hvalisanjima i biti spremni cjenkati se za svoje vino.
Ovo su tri pravila slavnog chefa
Prvo Ramsayjevo pravilo zaista je jednostavno - ako želiš uživati u večeri za dvoje, uvijek rezerviraj stol za troje ljudi. Tako ćeš izbjeći da tvoj stol spoje s ostalima i upropaste romantičan izlazak.
Kada naručuješ vino, nemoj se bojati biti onaj koji će ponuditi cijenu. Mnogi se boje kako će ih restorani "oderati" cijenama skupih vina, no tome se može doskočiti - cjenkanjem. Na dnu liste vina stoje boce koje su oštećene, vintage boce, boce bez oznake itd. Takva vina mogu biti vrlo rijetka, kvalitetna i - jeftina, smatra Ramsay.
Posljednje pravilo otkriva što Ramsay nikada ne naručuje u restoranima. Savjetuje da nikada ne naručuješ specijalitet kuće. Takva jela spremaju se u velikim količinama i ne postoji ništa ''specijalno'' kada su u pitanju specijaliteti kuće.
Slažeš li se s Ramseyjevim pravilima? Što bi još dodala na ovaj popis?