Špajza 11. listopada 2021.

Chefovi otkrivaju bez kojih namirnica ne mogu kuhati

;Ovo su sastojci bez kojih slavni kuhari jednostavno ne mogu zamisliti kuhanje! foto: Instagram screenshot
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovo su sastojci bez kojih poznati kuhari jednostavno ne mogu zamisliti pripremu slatkih i slanih delicija

Zamisli da moraš izabrati jednu namirnicu ili sastojak koji će ti uvijek biti pri ruci. Odabir bi zasigurno bio jako težak. Upravo su taj zadatak dobili kuhari koji su uspjeli izabrati samo jednu namirnicu koju uvijek žele imati u svojoj kuhinji, a njihov odabir mogao bi te iznenaditi. 

Jamie Oliver ne može bez čili papričica

Jamie Oliver jedan je od najpopularnijih kuhara koji se okušao u pripremi tisuće jela. No kada je riječ o sastojcima, postoji jedan o kojem je ovisan i bez kojeg ne može zamisliti kuhanje. U razgovoru za Jakarta Post, Oliver je otkrio da su čili papričice neizostavan dio njegove smočnice, a stavlja ih, kako kaže, u gotovo sve. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jamie Oliver (@jamieoliver)

Marco Pierre White uvijek koristi maslac 

Prvi celebrity chef britanske kuhinje i mentor Gordona Ramsayja priznao je da mu je odabir jedne namirnice bio poprilično težak. Ipak, prema Whiteu, nijedna kuhinja na svijetu nije potpuna bez pakiranja maslaca.

Dominique Ansel slastičarske avanture ne započinje bez kvasa

Jedan od najboljih slastičara na svijetu priznaje da kuhanje i pečenje ne može zamisliti bez kvasa. S druge strane, Ansel nije obožavatelj šećera. U intervju za The New Potato, Ansel je kazao da je šećer najviše precijenjen od svih sastojaka za pečenje.

Elena Arzak ne može kuhati bez peršina

Raditi na čelu jednog od najboljih svjetskih restorana nije lak zadatak. Iako postoje mnoge stvari koje joj olakšavaju posao, Elena Arzak kaže da postoji jedan sastojak koji je apsolutno neophodan u kuhinji. Bez peršina, kaže, raspao bi se cijeli Arzakov jelovnik.

Gordon Ramsay kaže da bez svega može, osim bez soli

Jedina stvar koja nikada ne napušta Ramsayjevu smočnicu jest morska sol! Sol je začin koji se u cijelom svijetu upotrebljava više od bilo kojeg drugog začina. Kako u slanima receptima, tako je i u receptima za slastice sol vrlo važan sastojak koji pojačava okus svih drugih sastojaka. Ramsay nam poručuje da se bez soli ne upuštamo u kulinarske avanture! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gordon Ramsay (@gordongram)

Jedno je sigurno, tko god bili i koliko god dugo kuhali, uvijek će postojati neki sastojci koji zauzimaju posebno mjesto u našem srcu. Ohrabrujuće je znati da, bez obzira na njihovu vještinu i slavu, čak i najcjenjeniji svjetski kuhari i dalje imaju omiljenu, pristupačnu namirnicu bez koje jednostavno ne mogu zamisliti kuhanje. 

Bez kojeg sastojka ne možeš zamisliti kuhanje? Napiši nam u komentarima! 

 

Zanimat će te i...

Možda vas zanima... Saznaj kako celebrity chefovi rade omlet i što savjetuju Recepti Možda vas zanima... Chefovi savjetuju: Osam trikova za pripremu jaja Špajza Zobena kaša Možda vas zanima... Kako popularni chefovi rade zobenu kašu? Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.