Ovaj moderno uređen wine bar smješten je u blizini splitske rive i sadržava baš sve ono što bi jedan vrhunski POP lokal i trebao. Rado ga posjećuju i stranci pa ne čudi što ga je preporučio New York Times, a u siječnju 2019. obio je i vrijedno priznanje američkog časopisa Hideway Report Editor's Choice Award u kategoriji Best Wine & Cocktail bars.Interijerom Paradoxa dominira dugačak bar i dekoracije na temu vina, a ima i atraktivnu terasu na vrhu zgrade na kojoj posjetitelji mogu bezbrižno uživati.
Iako ponuda jela nije široka, nude izvrsne meke, mlade, polutvrde i zrele hrvatske i inozemne sirove, u kombinaciji s domaćim džemovima i medom. U Paradoxu također možete isprobati i mesne specijalitete, poput baranjskog kulena, istarskog pršuta i dalmatinske pancete te poneki riblji specijalitet, kao što su marinirani inćuni ili brancin. Uz domaći kruh možete degustirati i nekoliko vrsta maslinovih ulja te namaz od maslina. Vinska je karta impresivna – sadrži više od sto etiketa hrvatskih i inozemnih vina.
Drže se dobro provjerene formule; ne eksperimentiraju već stalno rade na unapređenju postojeće ponude i pokušavaju je dotjerati do savršenstva. Cijenimo njihovu viziju, koja je stalna i odlično konstruirana, a mala je sugestija da u ponudu uključe veći broj domaćih sireva.
Paradox je otvoren cijele godine, često organiziraju vinske radionice, a sasvim je moguće da ćete naletjeti i na neki koncert. Zbog ugodne atmosfere, kvalitetne ponude i ljubaznog osoblja, zaslužuju trofej Najbolji POP 2019.