Špajza 14. travnja 2023.

Počeo je Weekend Food Festival u Rovinju!

Weekend Food Festival
Izvršna direktorica promocije Weekend Food Festivala Nevena Rendeli Vejzović foto: Matija Habljak/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
U tri dana festivala u Rovinju će se okupiti neka od vodećih imena svjetske i domaće gastro scene

Weekend Food Festival, posvećen gastronomiji i prehrambenoj industriji danas je i službeno otvoren. Posjetitelje očekuju zanimljiva predavanja i paneli, poučni masterclassovi, gala večere, show cooking i još mnogo toga u režiji nekih od najvećih imena svjetske i domaće kulinarske scene.

Festival je započeo panelom u kojem su sudjelovali chefovi Ricard Camarena, Ana Roš, Hrvoje Kroflin i Deni Srdoč, a raspravljali su o održivoj budućnosti gastronomije.

 | Author: Matija Habljak/PIXSELL Ricard Camarena, Ana Roš, Hrvoje Kroflin i Deni Srdoč foto: Matija Habljak/PIXSELL  | Author: Matija Habljak/PIXSELL Direktori Weekend Food Festivala Tomo Ricov i Boris Kovaček foto: Matija Habljak/PIXSELL

"Primjereni uvjeti rada su bitni, kao i balans između privatnog i poslovnog života, jer za inovativne pristupe i pažljivost bitan je i unutarnji sklad ljudi uključenih u procese. Za mene održivost nije pitanje budućnosti, već sadašnjosti", istaknuo je Ricard Camarena.

Neka od najvećih imena domaće prehrambene industrije, glavni izvršni direktor Fortenova Grupe Fabris Peruško, predsjednik Uprave Vindije Nenad Klepač te predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić, analizirali su proizvodnju hrane u Hrvatskoj te odgovorili na pitanje možemo li bolje. Zaključili su - unatoč snažnom utjecaju globalnih promjena, krvna slika prehrambene industrije u Hrvatskoj sve je bolja, a osim dodatnih mogućnosti korištenja europskih sredstava, ponovni rast stanovništva svakako bi poboljšao cjelokupno stanje.

 | Author: Gordan Svilar Chef Eneko Atxa na Weekend Food Festival javio se videvezom uživo iz Baskije foto: Gordan Svilar

"Kao chef bitno je da imate prostora i mogućnosti svakodnevno istraživati i eksperimentirati, a uz održivi i lokalni pristup to nije uvijek jednostavno", istaknuo je chef Eneko Atxa koji se na Weekend Food Festival javio putem videoveze uživo iz Baskije. Opisao je i kako izgleda posjet njegovom jedinstvenom restoranu Azurmendi, u kojem gosti imaju priliku zaviriti u kuhinju – nešto što je u mnogim restoranskim kuhinjama veliki tabu.

 

Deni Srdoč Možda vas zanima... Slavni chefovi u Rovinju će pričati o održivosti, recenzijama, preživljavanju restorana... Najave

 

 | Author: Neva Žganec/PIXSELL Weekend Food Festival - masterclass foto: Neva Žganec/PIXSELL

Weekend Food Festival i ove godine svim zaljubljenicima u gastronomiju, kao i već etabliranim profesionalcima donosi mogućnost uživanja u bogatom svijetu prehrambene industrije na jednoj od najatraktivnijih lokacija na Jadranu. Program Festivala pokriva različite segmente industrije hrane i pića kroz brojna predavanja i panele. Osim na predavanjima i panelima, posjetitelji će moći sudjelovati u raznim masterclassovima i vođenim degustacijama, a na Kaufland Buyers Meet Up-u mogu saznati kako završiti na njihovim policama.

 | Author: Weekend Food Festival Chefovi koji su kuhali na prvoj gala večeri Best of Croatia u restoreanu Cap Aureo foto: Weekend Food Festival

Posebnu čar donose i gala večere s najboljim svjetskim i domaćim chefovima koje je u restoranu Cap Aureo u četvrtak otvorila hrvatska all-star ekipa Jeffrey Vela, Hrvoje Kroflin, Deni Srdoč, Maša Salopek, Marina Gaši i Bruno Vokal na večeri Best of Croatia

 | Author: Weekend Food Festival Weekend Food Festival foto: Weekend Food Festival

 

weekend food festival Možda vas zanima... Odlična vijest baš na Svjetski dan pizze: U Rovinj stiže slavni Franco Pepe! Najave

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.