Najave 29. ožujka 2023.

Slavni chefovi u Rovinju će pričati o održivosti, recenzijama, preživljavanju restorana...

Deni Srdoč
Chef Deni Srdoč sudjelovat će na otvornom panelu o održivosti uz brojne slavne kolege foto: Weekend Food Festival
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz već ranije najavljena slavna imena, u programu WFF-a sudjelovat će izravnim javljanjem veliki baskijski chef Eneko Atxa. na brojnim panelima i predavanjima raspravljat će se o zanimljivim i aktualnim temama poput održivosti, proizvodnje hrane te kako da restoran ne propadne u prvih godinu dana rada

Poznat je program ovogodišnjeg Weekend Food Festivala koji će za tri tjedna u Rovinju okupiti vodeće svjetske i domaće chefove, gurmane, sommeliere, ali i brojne profesionalce iz prehrambene industrije te sve zaljubljenike u hranu.

Festival će obilježiti tema održivosti, a na programu su zanimljivi paneli, predavanja, gala večere..., na kojima će, uz sve ranije najavljene kulinarske zvijezde iz Hrvatske i inozemstva sudjelovati i slavni baskijski chef Eneko Atxa.

 | Author: Weekend Food Festival Chef Hrvoje Kroflin foto: Weekend Food Festival

 

Ana Roš Možda vas zanima... U Rovinj se vraća Ana Roš, a stižu i druge zvijezde Najave

 

Tri dana bogatog programa obilježit će neka od najvećih imena svjetske i lokalne kulinarske scene, koja će na brojnim predavanjima i panelima raspravljati o aktualnim trendovima u kuhinjama diljem svijeta, proizvodnji hrane, budućnosti ugostiteljske i prehrambene industrije, ali i održivosti – terminu koji je proteklih godina postao glavna tema.

Upravo održivost je nit vodilja ovogodišnjeg Weekend Food Festivala. Već prvi panel festivala dotaknut će se ove bitne teme, na kojem će velikani kuhinje Ricard Camarena, Ana Roš, Hrvoje Kroflin i Deni Srdoč diskutirati koliko je budućnost održiva, dok će Biljana Borzan, zastupnica u Europskom parlamentu govoriti o nepotrebnom rasipanju hrane na predavanju o food wasteu.

 | Author: Weekend Food Festival Baskijski slavni chef Eneko Atxa foto: Weekend Food Festival

Weekend Food Festivalu pridružit će se i baskijski chef Eneko Atxa, veliko ime uz koje stoji ukupno pet Michelinovih zvjezdica zahvaljujući njegovim restoranima Azurmendi*** i ENEKO. Uz stalnu posvećenost zdravlju, solidarnosti i održivosti, restoran Azurmendi čak dva puta je dobio nagradu za najodrživiji svjetski restoran, a upravo iz tog restorana, velikan baskijske kuhinje javit će se uživo na Weekend Food Festival i s okupljenima podijeliti svoja iskustva i kreativnost.

Osim predstavnika španjolske food scene, posjetitelji će imati priliku uživati i u kulinarskom performansu Franca Pepea, najpoznatijeg pizzaiola svijeta kojeg upravo gledamo u Netflixovom serijalu 'Chef’s Table: Pizza'. David Skoko će nam objasniti zašto je sve što radimo krivo, a Mate Janković govorit će o “teroru recenzija”.

 

weekend food festival Možda vas zanima... Odlična vijest baš na Svjetski dan pizze: U Rovinj stiže slavni Franco Pepe! Najave

 

Da su globalni trendovi podjednako važni kao i oni lokalni te u kojoj mjeri se oni podudaraju, tematizirati će predstavnici domaće prehrambene industrije - Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe, Nenad Klepač, predsjednik Uprave tvrtke Vindija, Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke te ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Oni će pokušati odgovoriti na pitanje: Proizvodnja hrane u Hrvatskoj - Možemo li bolje?

 | Author: Emica Elvedji/PIXSELL Weekend Food Festival foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Raspravljat će se tijekom weekend Food festivala i o generacijskim razlikama u prehrambenim navikama, dok će Rasmus Munk iz restorana Alchemist na predavanju 'Reaching beyond the plate' ispričati svoju viziju održivosti kroz pripovijedanje, dramu i provokaciju, kao i važnost pružanja održivog, sigurnog i kreativnog radnog okruženja za sve članove osoblja.

Bit će zanimljivo i na predavanju chefa Mate Jankovića, koji će na primjeru svog restorana SOL ispričati svoje iskustvo o pokretanju novog restorana koji (još) nije propao, dok će Simon Rogan, chef britanskog restorana L’Enclume, okrunjenog s tri Michelinove zvjezdice i jednom zelenom zvjezdicom održati zanimljivo predavanje na temu odnosa gastronomije i prirode.

ricard camarena | Author: Weekend Food Festival Stiže i španjolski chef Ricard Camarena foto: Weekend Food Festival

 

Chef Rasmus Munk Možda vas zanima... Slavni danski chef Rasmus Munk u Rovinju će pričati o aktualnoj temi - održivosti Najave

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.