Špajza 31. srpnja 2018.

Priča o hrani koja hrani i dušu i tijelo

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Soul food je pojam koji se odnosi na hranu američkog juga, svjedoči i o mračnoj povijesti SAD-a, ali je istovremeno i dokaz da se iz ružnog može izroditi nešto lijepo, a u ovom slučaju i ukusno.

Sav soul food je visokokaloričan, često je riječ o prženim jelima, a neka od najpoznatijih uključuju čiste ugljikohidrate kombinirane s još ugljikohidrata – prema današnjim standardima i potrebama prosječne osobe pretjerano, a opet tako neodoljivo. Zato u soul foodu ne treba uživati prečesto, ali kad osjetite potrebu za nečim što hrani i tijelo i dušu, svakako posegnite za klasicima ove kuhinje – kremastim makaronima sa sirom, hrskavom piletinom prženom u dubokom ulju, dimljenom svinjskom potkoljenicom, kremastim grizom, sočnim kukuruznim kruhom, slatkom pitom od batata ili pekanskih oraha. 

S Juga SAD-a dolazi i jedno piće, također duge tradicije, ali mnogo ljepše povijesti - Jack Daniel's. Savršeno paše uz sav soul food, a jedna od inačica serviranja Jacka - Lynchburg lemonade - pravo je osvježenje nakon ukusne, teške hrane

 

Sastojci:

  • 5 cl viskija Jack Daniel's
  • 2 cl Triple seca
  • sok od ½ limuna
  • Sprite

Priprema:
Pomiješajte Jack Daniel's sa šakom leda, sokom od limuna i Triple secom, dolijte Spritea do vrha čaše i osvježenje je spremno!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.