Potrebno vam je: 2 žlice maslinova ulja, 2 velika luka koja ćete grubo isjeckati, 2 žlice sojina umaka, 2 žlice mljevenog češnjaka, 2 žlice mljevenog đumbira, ¼ šalice sitno nasjeckanih inćuna, ¼ šalice paste od rajčica, 2 klinčića, 2 žlice svježe mljevenog crnog papra, ½ šalice meda, 3 šalice octa šalica tamnog piva, ½ šalice soka od naranče, 2 šalice vode te takno narezani limun i limeta.
Kako pripremiti? Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi i pržite luk dok ne omekša. Dodajte sojin umak, češnjak i đumbir te kuhajte oko 5 minuta na srednje jakoj vatri. Dodajte inćune, pastu od rajčica, klinčiće, papar, med, ocat , crno pivo, sok od naranče, vodu te narezane limun i limetu. Promiješajte da se sastojci prožmu i pustite da krčka dok ne zavrije. Smanjite vatru i kuhajte dok se ne zgusne, otprilike 3 sata.
Kad se ohladi, umak ulijte u staklenu bocu i čuvajte u hladnjaku.