Sastojci:
- 50 g Gavrilović Kulenove seke
- 1 žlica maslinova ulja
- Pušlek mladog luka
- 1 mladi poriluka
- 250 g pilećeg filea
- 0,25 l vrhnja za kuhanje
- 1 žlica senfa
- 100 g šampinjona
- 200 g lisnatog tijesta
- 1 – 2 žlice brašna
- 1 pileća kocka za juhu
- 1 jaje
- Majčina dušica
Priprema:
1. Piletinu nasjeckati na komadiće. Zagrijati ulje u loncu šireg dna. Prepržiti nasjeckani kulen. Dodati piletinu i nasjeckani mladi luk i poriluk. Kuhati dok piletina ne dobije boju.
2. Dodati nasjeckane šampinjone, zaliti s 200 ml vode i umrviti jednu pileću kocku za juhu. Dodati senf i majčinu dušicu i kuhati par minuta. Potom dodati brašno, prepržiti minutu dvije i zaliti vrhnjem za kuhanje.
3. Prebaciti u keramičku posudu/protvan, prekriti lisnatim tijestom premazanim žumanjkom.
4. Staviti u pećnicu zagrijanu na 180 Celzijevih i peći 20ak minuta.