Špajza 09. rujna 2016.

Prva vinska škola popularne Kuhaone!

Vino
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Dragi polaznici i ljubitelji Kuhaone, pred nama je prva vinska škola!

Poznavanje vinske proizvodnje, kvalitete i vrste vina zahtjeva i neka osnovna znanja, ali i pravila. Uz Aleksandra Noršića, člana američke udruge sommeliera, naučit ćete u tri termina osnove proizvodnje vina, kako čitati etikete na vinskim bocama do klasifikacije vina i upoznavanja s nekim od najpoznatijih svjetskih i domaćih vina.

Kako bi doživljaj u Kuhaoni bio potpun kušanje vina će biti upotpunjeno sa slasnim zalogajima. Jer što je pravi gurmanski doživljaj ako hrana i vino nisu u savršenoj sinergiji.

Teme radionica: 

13.09.2016. Vinska abeceda Trajanje radionice: 17.30 - 20.30 sati 

Kako i sam naziv radionice govori bavimo se počecima. Procesom nastanka vina i kako ona utječe na cijenu vina, zatim podjelama vina kao i istinama i zabludama oko klasifikacije vina. Kušat ćete po jedno vino iz sljedećih kategorija: pjenušavo, bijelo suho, rose suho, crveno suho, poluslatko i slatko.

Vino | Author: Promo foto: Promo

18.10.2016. (utorak)  Vinsko putovanje svijetom 

Trajanje radionice: 17.30 - 20.30 sati

U drugoj radionici vinske škole upoznat ćete se sa svjetskim vinskim destinacijama kroz njihove istaknute predstavnike. Kušat ćete iz Francuske-Champagne, Italije-Chianti, Španjolske-Rijoa, Argentine-Malbec, Australije-Shiraz, SAD-Chardonnay, Portugala-Porto. Ukusni zalogajčići uključeni.

15.11.2016. (utorak) Vinski okusi lijepe naše 

Trajanje radionice: 17.30 - 20.30 sati

U završnoj radionici vinske škole s Aleksandrom ćete istražiti hrvatske vinske regije, vina i njihove značajke. Kušat ćete iz Istre-Malvaziju i Teran, iz Dalmacije-Pošip i Plavac, iz Slavonije-Graševinu i Frankovku, iz Zagorja i Moslavine-Rizling i Zweigelt te Pleševički pjenušac.

Za sve detalje se javite na e-mail: info@kuhaona.com ili nazovite na (01) 4104-841. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.