Špajza Kuhaj, kušaj, guštaj: jednostavno je, odlično je, od Gavrilovića je! 4826 prikaza 21. prosinca 2018.

Punjeni langoši - poslastica za prste polizati

Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Poderane gaće ili langoši idealna su poslastica u baš svako doba godine, a posebno slasno griju za vrijeme hladnih zimskih dana.

Zamijesite tijesto za langoše, šunku i sir nasjeckajte ili naribajte, a dok se tijesto diže, pripremite umak od kiselog vrhnja i češnjaka.

Ono što langoše čini posebno slasnima jest činjenica da vam neće trebati posebne namirnice niti će vam priprema oduzeti previše vremena. Poslužite toplo za predjelo, kao brzinsko glavno jelo ili kao finu grickalicu za druženja s prijateljima.

 

 

Potrebno vam je:

  • 300 g brašna
  • Suhi kvasac
  • 250 ml tople vode
  • 2 žličice soli
  • Prstohvat šećera
  • Gavrilović Farmer šunka
  • Topljivi sir po želji
  • Kiselo vrhnje
  • 3 režnja češnjaka

Postupak pripreme:

  1. Suhi kvasac razmutite u toploj vodi sa šećerom, pustite da se lagano zapjeni, pa ga pomiješajte s brašnom I zamijesite tijesto.
  2. Na kraju ga posolite, mijesite još malo, a zatim pustite da se diže na toplom oko sat vremena.
  3. Za to vrijeme šunku nasjeckajte sitno, a sir naribajte.
  4. Dignuto tijesto podijelite na okruglice pa ga dobro spljoštite rukama.
  5. U sredinu dodajte sir I šunku/parizer, preklopite u školjku, dobro zatvorite sa svih strana, pa pržite u vrućem ulju.
  6. Pripremite umak od kiselog vrhnja I češnjaka te njime premažite još vruće langoše.

Dobar tek!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.