Špajza 25. prosinca 2018.

Purica s mlincima – savršen okus Božića

Purica-s-mlincima
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Iako je puran u naše krajeve došao iz Amerike relativno nedavno, nevjerojatno je kako se brzo udomaćio na našim trpezama, pogotovo kad je neko slavlje u pitanju. Naime, svojom veličinom, ukusom, aromom i kvalitetom, uskoro je postao nezaobilazan dio blagdanskog stola u većini Hrvatske.

Danas gotovo pa ne postoji kuća koja puricu s mlincima ne svrstava u omiljeni specijalitet za posebne prilike.

Jedna od takvih, vjerojatno najtoplijih i najljepših prilika je svakako i Božićni ručak, koji se iščekuje se s posebnim guštom jer na stol stiže slasno meso, logično, u kombinaciji sa sočnim mlincima i nekim finim povrćem mudro spremljenim za zimnicu.
 

mlinci | Author: Igor Kralj/PIXSELL foto: Igor Kralj/PIXSELL

Kraljice purica s mlincima su svakako bile naše bake, onako rumene, ponosne i nasmijane, kad bi nas konačno pustile za stol na kojem je bilo više hrane nego legića u dječjoj sobi. A purica kao na pijedestalu, ponosna na samoj sredini stola. Božićnu puricu i ostale namirnice nađite u novom katalogu.

mlinci-umak | Author: Igor Kralj/PIXSELL foto: Igor Kralj/PIXSELL

No, umjesto bake, za vas će danas perfektnu puricu s mlincima pripremati veliki Tomislav Špiček, a kako to izgleda – provjerite u videu! Više recepata potražite na DobarTek.Spar.hr

Uglavnom, uživajte, dobar vam tek uz najfiniji specijalitet i izljubite sve za stolom: ipak su ovo najtopliji i najljepši dani u godini u srcu svake obitelji. Sretan Božić!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.