Špajza 28. veljače 2022.

Rapsodija proljetnih okusa u vašem domu uz Dr. Oetker

foto: Dr. Oetker
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz neodoljive mirise i najfinije slastice neka iščekivanje Uskrsa ovog proljeća bude još slađe

S buđenjem proljeća i dolaskom ljepših i sunčanijih dana, svi postajemo razigraniji, imamo više elana i spremniji smo za neka nova iskustva. Razdoblje nakon zimskih blagdana već je daleko iza nas, stiglo je pokladno razdoblje, a i vrijeme uskršnjih praznika je iza ugla što nerijetko znači i da smo nešto voljniji i spremniji eksperimentirati u kuhinji. Uz pripremu glavnih obroka koje mnogi vežu uz sezonalnost namirnica, najviše prostora za isprobavanje ostavlja priprema deserta. Pokladno vrijeme tradicionalno je vezano za krafne, ali mašta ne mora stati tu – štoviše, odlučili se za pripremu tradicionalnih kolačića ili za nove recepte, netko je uvijek uz vas. 

 | Author: Dr. Oetker foto: Dr. Oetker

Naravno, riječ je o proizvodima Dr. Oetker zbog kojih je priprema slastica jednostavnija i brža, a uspjeh,  ne može izostati. Rezultat će biti slasni i ukusni kolači koji će vaš dom prožeti najfinijim primamljivim mirisima i zbog kojih će vaši ukućani jedva čekati povratak s posla ili iz škole. Pripremanje slastica ne mora biti posao samo za jednu osobu. Pretvorite to u idealnu priliku za obiteljsku zabavu i odličan način da sa svojim voljenima provedete vikend prepun smijeha i finih okusa, a slatki zagrljaj proljeća ispunit će sva vaša osjetila.

Svi koji pripremaju slastice složit će se da je za pripremu uspješnog kolača potrebno i zrno ljubavi. Ipak, veliki utjecaj na sam ishod ima i kvaliteta sastojaka. Baš zato odabirom Dr. Oetker proizvoda, naročito ako ste tek početnik, nećete pogriješiti. 

 | Author: Dr. Oetker foto: Dr. Oetker

Za koju god vrstu kolača da se odlučite, od sitnih hrskavih pa do kolača od dizanog tijesta ili pak šarene proljetne torte, Dr. Oetker Original Backin prašak za pecivo baš kao i Dr. Oetker vanilin šećer neizostavan su sastojak svake slastice. Pobrinite se da nadolazeće proljetno vrijeme kao i iščekivanje Uskrsa bude još slađe uz najfinije slastice koje ne morate nužno jesti unutar svoja četiri zida. Zašto ih ne biste spakirali i ponijeli sa sobom na izlet u prirodu ili pak podijelili sa susjedima? 

Za inspiraciju što pripremati, poslužite se provjerenim receptima na Dr.Oetker web stranici ili na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

 | Author: Dr. Oetker foto: Dr. Oetker

O kompaniji Dr. Oetker

Dr. Oetker, tvrtka s tradicijom dužom od jednog stoljeća, vodeća je na tržištu proizvoda i provjerenih recepata za kolače. Od tada pa sve do danas, velika obiteljska internacionalna tvrtka Dr. Oetker, dio koje je i Dr. Oetker Hrvatska, ostaje sinonim za strast prema kolačima. Od dodataka i mješavina za kolače preko deserata i dekora, Dr. Oetker je specijalist za pečenje i dekoriranje s najboljim asortimanom čiju kvalitetu prepoznaju i cijene potrošači svih generacija. Dr. Oetker uvršten je i među najbolje poslodavce širom svijeta 2021. godine! Brojne recepte, savjete i trikove pronađite na www.oetker.hr.