Špajza Gastro zvijezda 06. studenoga 2017.

Ribafish: Ja sam onaj što vonja po kapuli!

foto: Ribafish
gastro postao gastro.24sata.hr
Domagoj Jakopović Ribafish zasigurno je jedan od najpoznatijih hrvatskih blogera. Znaju ga i kao velikog ljubitelja dobrih zalogaja, pa stoga nije bilo dvojbe oko toga s kime ćemo napraviti sljedeći intervju. Uhvatila sam svog urednika i velikog sveždera u pauzi od pisanja novih gastro tekstova i pitala ga nekoliko sočnih pitanja...

Osim što je urednik portala Gastro.hr, Ribafish je i gastro posvuduša koju je uvijek drago sresti. Uvijek nasmijan, dobre volje i spreman na isprobavanje najčudnijih kombinacija, ovaj gastronomski znalac u istom mi je tonu odgovorio na nekoliko sasvim ozbiljnih pitanja...

 

 | Author: Goran KovaZg foto: Goran KovaZg

 

Kako si dobio nadimak Ribafish? Voliš ribu?

Na žalost, nema nikakve veze s ribom, koju sam zavolio relativno brzo, obzirom da sam rođen u Zagrebu – negdje oko dvadeset i pete... Kada sam imao pet godina, dobio sam zlatni lančić s ribicom i kako su me zbog debljine okrutni vršnjaci častili imenima poput „debeli“, svinja“ ili „sapun“, sam sam sebi dao nadimak. I eto, održalo se kroz godine, s time da ima jedan twist oko tridesete godine, ali ovo je ozbiljan portal...

Kako je biti urednik food portala i kako to da još nemaš tisuću kila?

Pakao, cijenjena kolegice, pakao... Toliko je divnih stvari za probati širom Lijepe naše, a da ne pričamo o svijetu. Imam sreće što u mladosti nisam imao love pa sam probao apsolutno sve, od pašteta i parizera, preko radioaktivne tune i kambodžanskih cvrčaka, do islandskog hakarla i kubanske konzerve za turiste – tako da stvarno cijenim ovo što radim i tome se predajem sto posto. Srećom, tu su stres, očinstvo, teretana i bazen da me drže ispod 100 kila.

Koje su najveće prednosti, a koje mane takvog posla?

Prednosti su što si stalno na putu i upoznaješ divne i hrabre ljude i jedeš stvarno nevjerojatna jela. Mane su što si stalno na putu i u gradu, a ne kući, ali navikne se čovjek, a i pomalo navuče.

Koju hranu voliš, a sram te priznati? 

Čokolino, hrenovke, gumene bombone. Ne nužno tim redom! Sad ću vas morati ubiti...

Gdje crpiš inspiraciju za kuhanje?

Pa kako sam bio debeljuškasto, dežmekasto dijete, nekako bih htio da mi jedinac bude vitak, lijep i vretenast. Ono, da mu se dive, a ne lupaju čvrge kao meni. Zato se dižem u pet ujutro i igram oko špahera. Ja sam onaj lik u zgradi što vonja na dinstani luk prije posla.

 

Burek | Author: Ribafish foto: Ribafish

Što je po tebi najveća kvaliteta dobrog food blogera?

Konstantnost i konzistentnost. Budi ono što jesi, ali budi. Ako ne stigneš pisati svaki dan, piši jednom u dva tjedna, ali neka to bude precizno. Od stihije nema koristi.

Koje blogere ti najviše voliš?

S Blogerom Kruletom smo onomad okrenuli janje u Plaškom. To je bilo divno! Oh Fudge, Tiha, Sandra, Darko Kontin... Puno je sjajnih ljudi koji uživaju u onome što rade, i na tome im svaka čast. Jedva čekam ocjenjivanje!

 

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

 

Trebamo tvoju pomoć! Tražimo i nagrađujemo najbolje regionalne food blogove u natječaju Gastro zvijezda. Dođi na website Gastrozvijezda.hr i reci nam koji su tvoji omiljeni food blogovi. Voli te tvoj Gastro.hr tim! :) 
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.