Špajza 19. lipnja 2017.

Rolada od špinata punjena svježim sirom i pariškom

foto: 24sata
gastro postao gastro.24sata.hr
Ova rolada privući će vas izgledom, a kada je isprobate, u potpunosti će vas osvojiti i okusom. Idealna je za predjelo ili kao finger food i najbolje od svega - neće vam oduzeti previše vremena

Potrebno vam je:

  • 150 g smrznutog špinata
  • 5 jaja
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • 1 dcl ulja
  • 100 g brašna
  • 100 g Gavrilović Pariške kobasice
  • 200 g svježeg sira
  • 1 žlica vlasca
  • Prstohvat dimljene crvene paprike

 

Priprema:

Smrznuti špinat ocijedite pa ga pomiješajte s jajima i dvije žlice kiselog vrhnja. Dodajte ulje i dobro povežite. Dodajte brašno pa pomiješajte kako biste dobili smjesu nalik onoj za biskvit. Izlijte u kalup i pecite oko 10 minuta ili dok se ne stisne. Parišku narežite na tanko, a svježi sir ubacite u blender s dvije žlice vrhnja, soli i paprom. Dodajte crvenu papriku i vlasac pa pomiješajte. Biskvit premažite sirom, a na sir posložite parišku salamu i zarolajte. Ohladite pa poslužite kao predjelo ili finger food.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.