gastro postao
Ova rolada privući će vas izgledom, a kada je isprobate, u potpunosti će vas osvojiti i okusom. Idealna je za predjelo ili kao finger food i najbolje od svega - neće vam oduzeti previše vremena
Potrebno vam je:
- 150 g smrznutog špinata
- 5 jaja
- 4 žlice kiselog vrhnja
- 1 dcl ulja
- 100 g brašna
- 100 g Gavrilović Pariške kobasice
- 200 g svježeg sira
- 1 žlica vlasca
- Prstohvat dimljene crvene paprike
Priprema:
Smrznuti špinat ocijedite pa ga pomiješajte s jajima i dvije žlice kiselog vrhnja. Dodajte ulje i dobro povežite. Dodajte brašno pa pomiješajte kako biste dobili smjesu nalik onoj za biskvit. Izlijte u kalup i pecite oko 10 minuta ili dok se ne stisne. Parišku narežite na tanko, a svježi sir ubacite u blender s dvije žlice vrhnja, soli i paprom. Dodajte crvenu papriku i vlasac pa pomiješajte. Biskvit premažite sirom, a na sir posložite parišku salamu i zarolajte. Ohladite pa poslužite kao predjelo ili finger food.