gastro postao
Prhke i meke, varaždinske ružice bit će idealan dodatak svakom stolu.
Umijesite tijesto u koje ste dodali domaću mast ili maslac, a zbog kojih će ružice biti prhkije, mekše i finije, pustite da odstoji, pa za to vrijeme pripremite dodatke koje ćete upakirati u ružice. Svakako preporučujemo čajnu salamu i neki tvrdi, ali topljivi sir.
Kombinaciji možete dodati i umak od rajčice te ga začiniti omiljenim začinskim biljem kako bi ružice imale okus nalik omiljenoj pizzi. Pustite mašti na volju, zarolajte ružice i uživajte u toplom, mekom i tako ukusnom pecivu. U slast!
Tijesto:
- 80 dag glatkog brašna
- 1 jaje
- malo soli
- 3 žlice vrhnja
- 1 kvasac
- 3 dcl mlijeka
- 1 žlica domaće masti
- Čajna salama narezana na kolutiće
- 100 g sira po želji
Postupak:
- Od svih sastojaka osim čajne i sira umijesite tijesto.
- Razvaljano tijesto debljine oko 1 cm premažite masti, a zatim dodajte kolutiće čajne i sir.
- Zarolajte u roladu.
- Dobivenu roladu izrežite na jednake dijelove. Posložite je u posudu za pečenje.
- Pecite na 200 stupnjeva oko 40 minuta.
Dobar tek!