gastro postao
                                            
                                        
                                    Prhke i meke, varaždinske ružice bit će idealan dodatak svakom stolu.
                                
                                
                                    
                                
                                Umijesite tijesto u koje ste dodali domaću mast ili maslac, a zbog kojih će ružice biti prhkije, mekše i finije, pustite da odstoji, pa za to vrijeme pripremite dodatke koje ćete upakirati u ružice. Svakako preporučujemo čajnu salamu i neki tvrdi, ali topljivi sir.
Kombinaciji možete dodati i umak od rajčice te ga začiniti omiljenim začinskim biljem kako bi ružice imale okus nalik omiljenoj pizzi. Pustite mašti na volju, zarolajte ružice i uživajte u toplom, mekom i tako ukusnom pecivu. U slast!
 
Tijesto:
- 80 dag glatkog brašna
 - 1 jaje
 - malo soli
 - 3 žlice vrhnja
 - 1 kvasac
 - 3 dcl mlijeka
 - 1 žlica domaće masti
 - Čajna salama narezana na kolutiće
 - 100 g sira po želji
 
Postupak:
- Od svih sastojaka osim čajne i sira umijesite tijesto.
 - Razvaljano tijesto debljine oko 1 cm premažite masti, a zatim dodajte kolutiće čajne i sir.
 - Zarolajte u roladu.
 - Dobivenu roladu izrežite na jednake dijelove. Posložite je u posudu za pečenje.
 - Pecite na 200 stupnjeva oko 40 minuta.
 
Dobar tek!