Špajza Kuhaj, kušaj, guštaj: jednostavno je, odlično je, od Gavrilovića je! 28. lipnja 2018.

Ružice sa slasnim dodacima - najmekša domaća peciva

foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Prhke i meke, varaždinske ružice bit će idealan dodatak svakom stolu.

Umijesite tijesto u koje ste dodali domaću mast ili maslac, a zbog kojih će ružice biti prhkije, mekše i finije, pustite da odstoji, pa za to vrijeme pripremite dodatke koje ćete upakirati u ružice. Svakako preporučujemo čajnu salamu i neki tvrdi, ali topljivi sir.

Kombinaciji možete dodati i umak od rajčice te ga začiniti omiljenim začinskim biljem kako bi ružice imale okus nalik omiljenoj pizzi. Pustite mašti na volju, zarolajte ružice i uživajte u toplom, mekom i tako ukusnom pecivu. U slast!
 


Tijesto:

  • 80 dag  glatkog brašna
  • 1 jaje
  • malo soli
  • 3 žlice vrhnja
  • 1 kvasac
  • 3 dcl mlijeka
  • 1 žlica domaće masti
  • Čajna salama narezana na kolutiće
  • 100 g sira po želji

Postupak:

  1. Od svih sastojaka osim čajne i sira umijesite tijesto.
  2. Razvaljano tijesto debljine oko 1 cm premažite masti, a zatim dodajte kolutiće čajne i sir.
  3. Zarolajte u roladu.
  4. Dobivenu roladu izrežite na jednake dijelove. Posložite je u posudu za pečenje.
  5. Pecite na 200 stupnjeva oko 40 minuta.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.