Špajza Vodič kroz najbolje hrvatske restorane 05. ožujka 2019.

Saznajte što pripremaju Ana Grgić i Igor Jagodic za noć gastro Oscara

foto: Gault&Millau
gastro postao gastro.24sata.hr
Chefovi Ana Grgić i Igor Jagodić pripremit će svečanu večeru za 150 kuhara iz restorana koji su ušli u prestižni vodič Gault&Millau...

Najbolji hrvatski chefovi po izboru Gault&Millau bit će proglašeni  5. ožujka 2019. godine na gala eventu u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade. To nisu nužno chefovi najelitnijih restorana, već oni koji su kreativni, ali ne robuju gastro trendovima, koji su inovativni, ali poštuju tradiciju svog kraja, koji su dobro upoznati sa suvremenim kulinarskih tehnikama, ali ih pokreću emocije prema hrani. Gault&Millau će, povodom objave drugog izdanja vodiča, nagraditi upravo takve pojedince.

 

 | Author: Gault&Millau foto: Gault&Millau

 

Dodjelu nagrada možemo lako nazvati i kulinarskim Oscarom, budući da je riječ o najvećem skupu hrvatskih chefova. Nakon svečanog proglašenja, prisutni će moći uživati u gala večeri chefice hotela Esplanade Ane Grgić i njenog slovenskog kolege Igora Jagodica. Dok je Ana prošle godine osvojila Trofej velikog chefa sutrašnjice hrvatskog vodiča, Jagodic je nedavno proglašen chefom 2019. godine prvog Gault&Millau vodiča za Sloveniju. Kuhat će za 150 kuhara iz restorana koji su ušli u prestižni gastronomski vodič.

 

 | Author: Gault&Millau foto: Gault&Millau

 

Što nas očekuje u novom izdanju Gault&Millau vodiča?

U Gault&Millau Croatia 2019 moći ćete pronaći informacije o čak 150 restorana, 70 POP lokala, 25 vodećih hotela te 111 vina. Vodič je namijenjen ljubiteljima dobre hrane i finih vina, iz zemlje i inozemstva, zbog čega je pisan na hrvatskom i engleskom jeziku. Nudi im pouzdane recenzije restorana svih cjenovnih kategorija, s fokusom na kvalitetu. 

Tiskano će izdanje biti predstavljeno na gala svečanosti u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade, a informacije o restoranima bit će dostupne i na Gault&Milla-u web stranici te putem besplatne aplikacije. 

 

 

 | Author: Gault&Millau foto: Gault&Millau

 

Novosti iz Gault&Millau-a

Novi su vlasnici Gault&Millaua Jacques Bally i njegov ulagač na čelu s Vladislavom Skvortsovim. „Ostat ću vjeran izvornim vrijednostima i temeljima koje su ustanovili osnivači Gault&Millau-a, popularizirajući Nouvelle cuisine. Čekaju nas veliki projekti u Francuskoj i inozemstvu“, izjavio je Bally.  

 

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.