Zagreb još uvijek nema klasičan britanski pub u centru grada gdje će se pjevati navijačke pjesme od podneva do jutra, navijati, prepucavati, vikati i slaviti svakoga dana... Vjerojatno zbog toga što Zagreb nije niti London niti Dublin, no novootvoreni Ožujsko Maksi Pub koji je proradio ovih dana – nudi jedan totalno zanimljiv ugođaj i ovakvim tempom vrlo brzo prijeti postati okupljalištem širokog kruga ljudi zaljubljenih u kvalitetan provod.
Kao prvo, Maksi je pivnica, i to pod palicom Zagrebačke pivovare, pa ćete nepca moći kvasiti jednom od 6 točenih i još dvanaest piva u boci iz portfolija vlasnika pivovare - Molson Coorsa. Osim prekrasnog ugođaja s brdom terasa, televizora, velikim šankom i detaljima za ljubitelje piva (lusteri – bačve, jako puno pivskih detalja, meni od – željeza!?), kompletan dojam na još viši nivo diži visoki okrugli stolovi s mogućnošću - osobnog točenja. Dakle, sjeli ste za stol s tornjićem, i iz njega vam u čašu koju si također za istim tornjem i oprali i ohladili - ide točeno pivo iz podruma! Tehnika danas stvarno čini čuda...
Ono što Maksi razlikuje od većine naših pubova je ipak – kvaliteta hrane. Naime, dvojac koji je prije vodio Klub književnika, Goran Joo i Daniel Pezdevšek, ozbiljno se prihvatio posla, obišao lokalne OPG-ove, pronašao meso i povrće po kvaliteti koju su tražili te napravio meni koji se ne može savladati u samo jednom obilasku. U Maksiju se tako stvarno za ne previše novaca možete vrhunski najesti delicija koje ćete malo gdje imati priliku probati.
Za početak, tu su njihovi burgeri šarolikih imena (Oš kokoš, Rock čupavac, Tamni tukac...) koji su u biti sendviči - debeli i slasni. Obuhvaćaju najširi spektar mesa, od junetine, preko puretine, sve do peradi, a izvrsno se poklapaju s domaćim umacima (preporučamo chilli-majonezu i slatki senf), dok ih prate također domaći krumpirići, nemasni, po vrhunskoj recepturi.
Maksi je ponosan i na svoje doručke (tost, zobene pahuljice), kao i predjela (tempura, široki rezanci, naresci) te salate (npr. pečena paprika sa feta sirom, kupus s ribanom mrkvicom). Od glavnih jela svakako treba probati svinjska rebra, pileći file i ponos kuće – biftek. Za one koji su tu zalutali, ima i lososa, šalimo se, naravno...
Svakoga dana na meniju su i dnevni gableci (grah, varivo, wok), od 11 pa dok ne nestanu... Ako vam nakon korektnih porcija stvarno nije dosta, svakako će vam se svidjeti deserti s karte (afogatto, churrosi) ili kolač dana. Uglavnom, za svakog ponešto. Spremite se za umiranje od smijeha u muškom wc-u, nećemo vam otkriti detalje...
Budućnost ovog puba je u tome što konačno u blizini stadiona postoji mjesto gdje stane puno ljudi, a hrana je više nego dobra. Pogledajte neku utakmicu, trku ili miting, svratite nakon partije tenisa ili kupanja s obližnjih Svetica, otkrijte sjajno mjesto prije nego što nastupi gužva tijekom nogometnog prvenstva.
A možda je upravo to to zbog čega ćete zavoljeti Ožujsko Pub Maksi. Mi smo već pali na fantastičan juneći mišić u demi glaceu od tamnog piva i genijalan Oš Kokoš burger...
U slast!