Anthony Bourdain vraća se na scenu knjigom Sirove slasti pišući o visokoj kuhinji i niskim strastima - jednako kvalitetno, zanimljivo i žestoko kao i dosad. Ne postoji iskreniji pojedinac među slavnim šefovima kuhinja. A upravo ga to razlikuje od ostatka medijske gastroscene u čijem je stvaranju sudjelovao. Najkontroverzniji suvremeni američki kuhar u nastavku legendarne knjige Dosje kuhinja obračunava se sa svijetom jela i kuhara duhovitošću, cinizmom, stilom, inteligentnom zlobom i beskompromisnom kritikom.
U prethodnoj knjizi Opaki zalogaji, Anthony Bourdain je odao neke prljave tajne nesavjesnih majstora kuhinje te je bez dlake na jeziku kritizirao slavne kuhare, poput Jamiea Olivera, a osobito je bio zgrožen spoznajom da je glumac Woody Harrelson zapravo ikona pokreta koji zagovara sirovu hranu. Niti u novoj knjizi Sirove slasti nije ostao ravnodušan na pogreške kuharskih majstora te je predstavio novu je dozu nemilosrdnih i iskrenih gastronomskih ispovijesti koju ćete, sigurni smo, progutati u jednom zalogaju!
Kontroverznu knjigu Sirove slasti autora Anthonya Bourdaina možete kupiti putem web shopa izdavačke kuće Fraktura.
Pročitajte više:
Anthony Bourdain izdaje gastro strip
Bourdain oduševljen Hrvatskom
Autor: Anthony Bourdain
Izdavač: Fraktura, 2013.
Sirove slasti
23. srpnja 2013.
gastro postao
Kontroverzni američki kuhar, Anthony Bourdain, ponovno unosi nemir na medijskoj gastrosceni svojom novom knjigom Sirove slasti u kojoj govori o visokoj kuhinji i niskim strastima.