Špajza 21. prosinca 2018.

Skalinska ulica bogatija za slatki dućan delicija i još puno sjajnih stvari!

foto: Gastro.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Na samo nekoliko minuta od Trga bana Jelačića, u rustikalnom ambijentu gornjogradskih zidina otvorena je Drinkoteka, dućan i kušaonica s najvećim izborom probranih pića po pristupačnim cijenama.

Drinkoteka ima stvarno svega, od home made sapuna, slatkiša, maslinovih ulja pa sve do svakojakih pića.

Više od tisuću različitih škotskih whiskyja, irskih whisekyja, likera, votki, rumova, ginova, tequila, cognaca, brandyja i rakija uz vinsku paletu mirnih i pjenušavih plešivičkih vina Griffin Krešimira Ivančića, mame uzdahe svakog tko uđe u pravo malo carstvo rijetkih i popularnih pića u svim mogućim veličinama boca, od onih „za po putu“ pa divovskih, jumbo pakiranja spremnih za partyje s brojnijom ekipom.

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr


Osim alkoholnih pića, cocktail majstori i mikolozi na policama će pronaći sve što im treba za pripremu šarenih i aromatičnih koktela (najveći izbor Monin sirupa i likera na jednom mjestu), a strani gosti mogu ponijeti i neku od autohtonih delicija ili kreativni suvenir i sitnicu za dom koje šivaju i oslikavaju spretni umjetnici iz zagrebačkog centra za rehabilitaciju.

Uz pomoć susretljive Drinkoteka ekipe koja će spremno odgovarati na sva vaša pitanja, posebnu čar predstavlja mogućnost kušanja nekoliko pića iste etikete po cijenama koje će ostaviti dovoljno novčića da poneku bocu možete ponijeti i sa sobom.

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

Trenutno je na repertoaru kušanje najpoznatijeg škotskog whiskeya Johnny Walkera. Svjetski poznati (i priznati) Šetač predstavljen je s pet etiketa: Black Label, Double Black Label, Gold Reserve Label, Platinum (18-ica), te jedinstveni Blue Label razveselit će vaša nepca svojim aromama koje svoj poseban (za)dimljeni okus zahvaljuju vrhunskim single malt whiskyima savršeno sljubljenim u najbolje blendove na svijetu. Zadimljeni ječam, paljene hrastove bačve, te kuhani kukuruz i pšenica u nekim receptima Johhnyjevih blend mastera s par kapljica vode predstavljaju savršeno piće bez mane za svaku priliku. U narednim tjednima na isti način bit će predstavljeni i Jameson, Jack Daniel's, te Glenfiddich.

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

Osim žestica, Drinkoteka s ponosom predstavlja domaću liniju likera i rakija, od kojih posebno ističu suhu šljivu te lješnjak s kojim poželite preliti palačinke umjesto slatkog namaza koji je zamijenio domaći pekmez...

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

Savršeno mjesto za kupiti poklon, ali i malo zapeti u ove prazničke dane! Vidimo se u Drinkoteci...

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.