Neka prvo ovogodišnje grilanje bude u znaku piletine! Mirisna pileća prsa i ražnjići s povrćem su nezaobilazni, ali nemoj zaboraviti ni na sočne batake.
Danas ti donosimo recept za neodoljivo ljepljive batake u marinadi od soja sosa i meda, posipane sezamom. Posluži ih uz miješanu salatu i uživaj!
Sastojci:
- 100 ml soja umaka
- 100 ml balzamičnog octa
- 3 žlice meda
- 2 režnja češnjaka
- 2 mlada luka
- 500 g pilećih bataka
- 2 žlice sjemenki sezama
Priprema:
- U velikoj zdjeli pomiješaj soja umak, balzamični ocat, med, nasjeckani češnjak i narezani mladi luk. 100 ml marinade sačuvaj za kasnije.
- Pileće batke prelij marinadom, promiješaj i stavi u hladnjak na nekoliko sati.
- Peci ih na grilu 10 do 12 minuta sa svake strane, a zatim ih prelij ostatkom marinade i pospi sjemenke sezama.
24sata Online Chill&Grill 2021. širi se diljem Hrvatske, a očekuje te više od mjesec dana roštiljanja, dobre mjuze, konkretnih nagrada i fine klope. Prijavi se i osvoji nagrade na www.chillgrill.hr! Ove godine za tebe smo pripremili dva natječaja. Za prvi je dovoljno da na karti označiš lokaciju i objasniš zašto je to mjesto idealno za roštiljanje. Nagrađujemo 40 najoriginalnijih prijava, no to nije sve. Imamo još jedan natječaj u kojem možeš osvojiti privatan roštilj party. Sve detalje kako osvojiti vrijedne nagrade pogledaj na službenoj stranici!
Partneri projekta su Karlovačko, Pevex, Mesna industrija Ravlić, Zvijezda, Meggle i Cromaris.