Špajza Kad te život baci u vatru, zapali roštilj! 15. travnja 2018.

Neodoljiva ljepljiva pileća krilca s grila

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Izvadi roštilj i ovog vikenda službeno započni sezonu grilanja.

Neka prvo ovogodišnje grilanje bude u znaku piletine! Mirisna pileća prsa i ražnjići s povrćem su nezaobilazni, ali nemoj zaboraviti ni na sočne batake.

Danas ti donosimo recept za neodoljivo ljepljive batake u marinadi od soja sosa i meda, posipane sezamom. Posluži ih uz miješanu salatu i uživaj!

 

Možda vas zanima... Mali vodič za pripremu voća na grillu Špajza

 

 

Sastojci:

  • 100 ml soja umaka
  • 100 ml balzamičnog octa
  • 3 žlice meda
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 mlada luka
  • 500 g pilećih bataka
  • 2 žlice sjemenki sezama

Priprema:

  1. U velikoj zdjeli pomiješaj soja umak, balzamični ocat, med, nasjeckani češnjak i narezani mladi luk. 100 ml marinade sačuvaj za kasnije.
  2. Pileće batke prelij marinadom, promiješaj i stavi u hladnjak na nekoliko sati.
  3. Peci ih na grilu 10 do 12 minuta sa svake strane, a zatim ih prelij ostatkom marinade i pospi sjemenke sezama.

 

Možda vas zanima... Za ručak pripremi oradu na gradele Kolumne

 

24sata Online Chill&Grill 2021. širi se diljem Hrvatske, a očekuje te više od mjesec dana roštiljanja, dobre mjuze, konkretnih nagrada i fine klope. Prijavi se i osvoji nagrade na www.chillgrill.hr! Ove godine za tebe smo pripremili dva natječaja. Za prvi je dovoljno da na karti označiš lokaciju i objasniš zašto je to mjesto idealno za roštiljanje. Nagrađujemo 40 najoriginalnijih prijava, no to nije sve. Imamo još jedan natječaj u kojem možeš osvojiti privatan roštilj party. Sve detalje kako osvojiti vrijedne nagrade pogledaj na službenoj stranici!

Partneri projekta su Karlovačko, Pevex, Mesna industrija Ravlić, Zvijezda, Meggle i Cromaris.

 | Author: 24sata foto: 24sata

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.