Špajza Online Chill&Grill 2020 u tvom domu 15. travnja 2018.

Neodoljiva ljepljiva pileća krilca s grila

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Izvadi roštilj i ovog vikenda službeno započni sezonu grilanja.

Neka prvo ovogodišnje grilanje bude u znaku piletine! Mirisna pileća prsa i ražnjići s povrćem su nezaobilazni, ali nemoj zaboraviti ni na sočne batake.

Danas ti donosimo recept za neodoljivo ljepljive batake u marinadi od soja sosa i meda, posipane sezamom. Posluži ih uz miješanu salatu i uživaj!

 

Možda vas zanima... Zagreb Chill&Grill: Sjajnim receptima najavljujemo sezonu grilanja Špajza

 

Stiglo je proljeće, stigao je i Chill&Grill. I to ravno u vaše domove. Zbog pandemije korona virusa najveći prvomajski festival roštiljade u Hrvatskoj ove će se godine umjesto na Bundeku održati u tvojoj kuhinji, balkonu, dvorištu ili terasi kuće i stana jer #ostanidoma je najsigurnije i upravo tamo će ti stići sve što trebaš za Chill&Grill. Dovoljno je da pratiš missGastro i 24sata i saznaš sjajne nove recepte kako pripremiti omiljene burgere, kotlete, ćevape, povrće, lepinje i sve ono drugo što želiš staviti na roštilj, a čeka te i niz nagrada koje smo pripremili za čitatelje diljem Hrvatske. Saznaj više!

 

Sastojci:

  • 100 ml soja umaka
  • 100 ml balzamičnog octa
  • 3 žlice meda
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 mlada luka
  • 500 g pilećih bataka
  • 2 žlice sjemenki sezama

Priprema:

  1. U velikoj zdjeli pomiješaj soja umak, balzamični ocat, med, nasjeckani češnjak i narezani mladi luk. 100 ml marinade sačuvaj za kasnije.
  2. Pileće batke prelij marinadom, promiješaj i stavi u hladnjak na nekoliko sati.
  3. Peci ih na grilu 10 do 12 minuta sa svake strane, a zatim ih prelij ostatkom marinade i pospi sjemenke sezama.

Želimo ti ugodan vikend!

Ovogodišnji Chill&Grill 2020. održava se u organizaciji 24sata i missGastro uz glavnog partnera Podravku. Partneri projekta su Grill Majstor, Vegeta, coolinarika.com, Mesna industrija Ravlić, KTC i Karlovačko

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.