gastro postao
                                            
                                        
                                    Klasičnim pogačicama sa čvarcima dodali smo pikantnu paštetu i pretvorili ih u sjajnu deliciju koja će oduševiti baš svakoga!
                                
                                
                                    
                                
                                Obožavane slavonske pogačice sa čvarcima idealne su za druženja s prijateljima. Poslužite ih uz omiljeno pivo, a pripremiti možete i fini umak. Odlično će se složiti uz ajvar i umake na bazi rajčice.
U pogačicama možete uživati čak i idućeg dana, ponijeti ih na izlet ili na posao.
Postupak pripreme pogledajte u videu!
 
Sastojci:
- 500 g glatkog brašna
 - 1 paketić (40 g) svježeg kvasca
 - 300 ml toplog mlijeka
 - 1 žličica soli
 - 1⁄2 - 1 žličice svježe mljevenog papra
 - 1 jaje
 - 1 žličica masti (svinjske, domaće)
 - 250 g mljevenih čvaraka
 - 1 Gavrilović Pikant pašteta
 - jaje i žlica vode, za premazivanje
 - prstohvat šećera
 
Priprema:
- Čvarke sameljite.
 - U manjoj posudici pomiješajte kvasac, dodajte šećer i toplo mlijeko.
 - Promiješajte i ostavite 10 minuta na sobnoj temperaturi da se napravi pjenica.
 - Brašno posolite, dodajte papar, promiješajte i u sredini napravite udubinu.
 - Dodajte kvasac, jaje, mast i ostatak toplog mlijeka.
 - Umijesite glatko tijesto i ostavite ga pokrivenog 10 minuta, lagano premijesite i ostavite pokriveno sat
 - vremena na toplom mjestu.
 - Kada je naraslo, tijesto prebacite na pobrašnjenu podlogu i tanko razvaljajte.
 - Mljevene čvarke i paštetu pomiješajte.
 - Polovicu tijesta premažite dobivenom smjesom pa preklopite drugim dijelom.
 - Tijesto opet razvaljajte, nadjenite drugom trećinom mljevenih čvaraka, premažite paštetom i opet
 - preklopite.
 - Još jednom ponovite ovaj postupak, nadjenite tijesto preostalim mljevenim čvarcima, premažite
 - paštetom, preklopite i rastanjite na približno 1,5 cm.
 - Okruglom modlicom ili čašom vadite pogačice, složite ih na lim obložen papirom za pečenje. Razmutite
 - jaje, dodajte mu žlicu vode i premažite pogačice (po želji, lagano ih posolite).
 - Pecite 20-30 minuta na 180-200°C.
 
Dobar tek!