gastro postao
Sezonski namaz pojačan slasnim dodacima odličan je odabir za ljetna druženja s najdražima
Bogat okusom i nevjerojatno jednostavan na pripremu, ovaj namaz oduševit će baš svakog tko ga isproba. Sezonskom patlidžanu dodajte omiljene namirnice poput kulena i slanine pa sve dobro usitnite.
Poslužite na tostiranom kruhu i uživajte u slasnim ljetnim zalogajima.
Sastojci:
- 1 kg pečenih ocijeđenih, oguljenih patlidžana
- 3 češnja češnjaka
- 1 žlica nascjeckanog peršina
- ½ glavice crvenog luka
- 200 g Gavrilović kulena
- 2 žl. Majoneze
- 1 žlica masl.ulja
- 150 omekšalog maslaca
- 200 Gavrilović pečene mesne slanine, sol, papar po potrebi
Priprema:
Sve sastojke izmiksati u blenderu ili štapnim mikserom, dobro ohladiti i poslužiti uz toast.