Špajza 03. prosinca 2018.

Sticky toffee - najslađi topli kolač zagrebačkog Adventa

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Nestrpljivo smo odbrojavali dane do paljenja prvih lampica u Zagrebu koje označavaju početak još jednog Adventa čija će ponuda ove godine zadovoljiti i ona najizbirljivija nepca. Za to će se posebno potruditi Kansui Ramen bar na čiju će kućicu na Fuliranju pohrliti svi zaljubljenici u azijsku kuhinju, ali i oni slatkoljupci koji ove godine žele isprobati nešto više od već poznatih fritula - njih će oduševiti topli desert Sticky toffee.

Popularno Fuliranje, koje se do 01.01.2019. godine održava na Strossmayerovu trgu u Zagrebu, ovog Adventa je obogaćeno jednom posebnom ponudom - Vid Nikolić je otvorio svoju kućicu Kansui Ramen bar, i to u suradnji s Cateringom Majetić, nudeći pet slanih i jedno slatko jelo.
 

 | Author: Promo foto: Promo


“Vid Nikolić i ja se poznajemo već dugo i u nekoliko navrata smo surađivali, što je uvijek bilo uspješno, ali prije svega itekako ugodno. Kako smo oboje veliki ljubitelji azijske kuhinje, ove godine smo se odlučili za novi iskorak. Uvijek je najbolje ljubav prema nečemu pretočiti u posao. Naš već uhodan tim u cateringu dao je odličan ‘support’ Vidu u realizaciji te smo tako zajedno stvorili jednu divnu gastro božićnu priču.

Često je najteže stvoriti dobar tim, a za uspješan posao i slasne delicije, to je najvažnije. Vidovo veliko poznavanje azijske kuhinje, naš tim i zajednička želja za dobrim proizvodom rezultiralo je jednom izuzetnom suradnjom za koju vjerujemo da će osvježiti ponudu zagrebačkog Adventa i upoznati njegove posjetitelje s jednim novim iskustvom za njihovo nepce. U samo par dana dobili smo toliko puno pozitivnih reakcija posjetitelja Fuliranja, što nas itekako veseli. To je dokaz da se naš trud isplatio”, istaknula je Tena Majetić, vlasnica i direktorica Cateringa Majetić.

Na meniju Kansui Ramen bara nalaze se pet slanih i jedno slatko jelo. Tonkotsu ramen, japanska juha od svinjetine s domaćim ramen rezancima, jelo je koje moraju isprobati svi ljubitelji japanskih rezanaca. Pork Belly sendvič napravljen je od glaziranje svinjske potrbušine, a servira se u brioš pecivu s azijskim coleslawom, svježim korijanderom, čilijem, BBQ umakom i čilijem.

 

 | Author: Promo foto: Promo


Ljubitelji kobasica također nisu zaboravljeni - Thai blaster, tajlandska dimljena kobasica od svinjetine s crvenom curry pastom ponudit će nešto drugačiju viziju adventskih kobasica. Ako ipak preferirate ribu, ne smijete propustiti Tuna poke bowl, sushi rižu s nadjevom od marinirane tune i brojnih dodataka, poput začinske mješavine furikake, surimi salate s wasabi majonezom i kavijarom tobbiko.

Svakako ne smijete propustiti i gulaš od janjećih koljenica i junećih obraza i krumpira u kokosovom mlijeku s brojnim začinima, a poslužuje se s raita umakom s krastavcima i ukiseljenim lukom. 

No, definitivna kraljica Kansui Ramen bara, kako i sama Tena ističe, je jedini, ali zbog toga posebno slastan desert - Sticky toffee. U pitanju je topli kolač napravljen od datulja, naranče i đumbira, kreme od vanilije i cimeta, a poslužen u toffee umaku.

 

 | Author: Promo foto: Promo  | Author: Promo foto: Promo

Kansui Ramen bar htio je ovog Adventa ponuditi nešto drugačiji božićni kolač, u želji da posjetitelji Fuliranja iznenade svoje nepce. U samo par dana od otvorenja zagrebačkog Adventa, upravo Sticky toffee se nametnuo kao jedan od najpoželjnijih deserta - on će ugrijati nepca svakog slatkoljupca. Kada temperature dodatno padnu, i najhladniju ruku ugrijat će topli gin i crveno kuhano vino s đumbirom, cimetom, smeđim šećerom, anisom te sokom od naranče i limuna. 

Autohtonu azijsku kuhinju u samom srcu zagrebačkog Adventa, potražite od ponedjeljka do četvrtka od 12 h do 23 h, petkom od 12 h do 01 h, subotom od 11 h do 01 h, a nedjeljom do 23 h. Redovite informacije o vašoj novoj najdražoj kućici na Adventu, svakodnevno pratite na službenom Instagram profilu Ramen Bar Kansui.
 

 | Author: Promo foto: Promo

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.