gastro postao
Sir i šunka idealan su par, a kada ih upakirate u finu tjesteninu, uživat ćete u divnom i laganom ručku za baš svaku priliku.
Domaća tjestenina uvijek je bolji izbor od kupovne, a sir i šunka idealan su par. Upravo zato, punjeni ravioli bit će savršena kombinacija za ručak baš uvijek.
Zbog jednostavnog punjenja, priprema vam neće oduzeti previše vremena, a poslužite li raviole uz omiljeni umak ili salatu, ovo će svakako postati ručak kojem se želite vratiti.
Postupak pripreme pogledajte u nastavku.
Potrebni sastojci za tijesto:
- 400 g brašna
- 4 velika jaja
- pola čajne žličice maslinovog ulja
- 2 jušne žlice vode ili više, po potrebi
Potrebni sastojci za nadjev za raviole:
- 200 g svježeg sira
- sol i papar
- 2 jušne žlice maslinovog ulja
- 2 režnja sitno nasjeckanog češnjaka
- 125 g Gavrilović šunke u ovitku, sitno nasjeckane
- 1 jušna žlica parmezana
- rikola
Priprema:
- Pomiješajte ulje i jaja, dodajte brašno, miksajte te dodajte vodu.
- Ručno mijesite dok ne postane elastično. Omotajte folijom i ostavite u hladnjaku sat vremena.
- Prepržene komadiće šunke u ovitku ocijedite, pa pomiješajte sa sirom i češnjakom, posolite i popaprite.
- Tanko razvaljajte tijesto, u sredinu stavite žličicu nadjeva te preklopite.
- Zalijepite pritišćući pa izrežite u krug s užom čašom.
- Skuhajte ih u slanoj vodi (oko pet minuta).
- Ocijedite, prelijte maslinovim uljem i pospite parmezanom i rikolom.
Dobar tek!