Špajza Kuhaj, kušaj, guštaj: jednostavno je, odlično je, od Gavrilovića je! 30. svibnja 2018.

Svi ih vole: Ravioli punjeni sirom i šunkom

foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Sir i šunka idealan su par, a kada ih upakirate u finu tjesteninu, uživat ćete u divnom i laganom ručku za baš svaku priliku.

Domaća tjestenina uvijek je bolji izbor od kupovne, a sir i šunka idealan su par. Upravo zato, punjeni ravioli bit će savršena kombinacija za ručak baš uvijek. 

Zbog jednostavnog punjenja, priprema vam neće oduzeti previše vremena, a poslužite li raviole uz omiljeni umak ili salatu, ovo će svakako postati ručak kojem se želite vratiti.

Postupak pripreme pogledajte u nastavku.
 


Potrebni sastojci za tijesto:

  • 400 g brašna 
  • 4 velika jaja 
  • pola čajne žličice maslinovog ulja
  • 2 jušne žlice vode ili više, po potrebi

Potrebni sastojci za nadjev za raviole:

  • 200 g svježeg sira
  • sol i papar
  • 2 jušne žlice maslinovog ulja
  • 2 režnja sitno nasjeckanog češnjaka 
  • 125 g Gavrilović šunke u ovitku, sitno nasjeckane
  • 1 jušna žlica parmezana
  • rikola

Priprema:

  1. Pomiješajte ulje i jaja, dodajte brašno, miksajte te dodajte vodu.
  2. Ručno mijesite dok ne postane elastično. Omotajte folijom i ostavite u hladnjaku sat vremena.
  3. Prepržene komadiće šunke u ovitku ocijedite, pa pomiješajte sa sirom i češnjakom, posolite i popaprite.
  4. Tanko razvaljajte tijesto, u sredinu stavite žličicu nadjeva te preklopite.
  5. Zalijepite pritišćući pa izrežite u krug s užom čašom.
  6. Skuhajte ih u slanoj vodi (oko pet minuta).
  7. Ocijedite, prelijte maslinovim uljem i pospite parmezanom i rikolom.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.