Knjiga koja donosi drugu stranu recepata i savjetuje kako najbolje iskoristiti namirnice i spojiti, naizgled, nespojivo - ''The Flavor Bible'' slavi 5 godinu izlaska. Autori Karen Page i Andrew Dornenburg u svoju Bibliju uvrstili su na stotine sastojaka uz savjete kako najbolje iskombinirati okuse.
''The Flavor Bible'' jedinstven je vodič koji čitateljima otkriva okus, teksturu ili intezitet pojedine namirnice, kako bi jela, koja do sada možda niste voljeli, pripremili na drugačiji i vama zanimljiv način. Ukoliko ne volite ciklu, prokulice ili cvjetaču, Biblija okusa otkrit će vam njihove prednosti i naučiti vas kako da kombinacijom sastojaka istaknete željene okuse.
Autori u knjizi govore kako umijeće kuhanja nije samo slijepo praćenje recepata, već da je potrebno poznavati hranu kako bi u kombinaciji s vašom intuicijom pripremili ukusno i kreativno jelo idealnog okusa za vaše nepce. ''The Flavor Bible'' obavezna je literatura za svakog tko želi svoje gastronomske vještine dovesti na višu razinu, a do sada je prodana u preko 200 tisuća primjeraka, te je uvrštena u 100 najboljih kuharica posljednjih 25 godina.
Autor: Karen Page i Andrew Dornenburg
Izdavač: Hachette Book Group, 2008.