Špajza 01. kolovoza 2017.

Tim MIT-ja razvio genijalnu gastro aplikaciju

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Studenti MIT razvijaju aplikaciju koja će svim gastro entuzijastima olakšati život...

Iz radionice jednog od najboljih svjetskih tehnoloških instituta izašao je prototip aplikacije koja prema fotografiji prepoznaje jelo i pronalazi recept. Radni je naziv ovog genijalnog appa Pic2Recipe i zasad funkcionira na temelju baze od milijun recepata preuzetih sa stranica poput AllRecipes.com i Food.com.

Aplikacija povezuje fotografiju korisnika s onima u bazi i uspoređuje namirnice poput brašna, maslaca i jaja te na temelju toga nudi slične recepte. Zasad je Pic2Recipe izuzetno uspješan u prepoznavanju slastica, a najslabija su mu točka smoothieji i sushi. 

 

Možda vas zanima... Otkriće: Aplikacija za mesne delicije! Špajza

 

Pic2recipe otvara niz mogućnosti za korisnike. Mogli biste jednostavno otkriti sastojke jela koja vaši prijatelji objavljuju na društvenim mrežama ili što je korišteno za pripremu večere u restoranu te voditi svojevrsni dnevnik prehrane uz pomoć fotografija. 

Zasad je dostupna samo demo verzija i nije poznato kada će i hoće li uopće u prodaju biti puštena i kompletna. Cilj istraživačkog tima je razgranati bazu recepata kako bi aplikacija mogla davati preciznije recepte i prepoznavati veći broj sastojaka. 

Pogledajte u videu kako je tim zamislio Pic2Recipe.

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.