Ovog se vikenda u Poreču održao vrhunac Tunalicious Street Food Festivala. Nakon 3 godine pauze, mirisi tune, bogata gastronomska ponuda i vrhunska atmosfera svakog dana festivala privukli su nekoliko tisuća domaćih i stranih posjetitelja te gostiju destinacije.
Od petka do nedjelje trajao je street food program gdje se na sedam gastro kornera pripremalo specijalitete od jadranske tune na razne načine. U bogatoj ponudi Tunaholic Fish Bara, Taike by Sherpa, Street Fooda by Lukas i Valamara tuna se mogla isprobati u jelima kao što su tacosi, ražnjići, steakovi, rezanci i sendviči.
 Tuna burger bio je najtraženiji
            Tuna burger bio je najtraženiji
        
Za one koji prednost daju ostalim morskim delicijama, u ponudi su mogli pronaći jela poput paniranih kozica, Jakobovih kapica s pjenušcem ili sardine, a dostupni su bili i vege burgeri. Najtraženiji je ipak bio klasik kao što je tuna burger koji je zaista bio vrijedan čekanja u redu.
Uz izobilje hrane, domaći sladoledi na Ema Ice Cream simpatičnom food trucku bili su izvrstan slatki dodatak festivalskoj ponudi, a osvježenje se moglo pronaći i u obliku koktela na predivno dekoriranom Aurinom korneru gdje su se s likerima i ginom Aurine proizvodnje vješto pripremala pića poput Teranino Sour, Istrian Mule ili Limoncello i Orancello Spritza.
 Tunalicious Street Food Festival
            Tunalicious Street Food Festival
        
Prvog je dana na porečkoj rivi veliki interes publike izazvala jadranska tuna teška 50 kilograma koju su osigurali ekspertni lokalni tunolovci, a posebno je popularna bila mogućnost fotografiranja s ulovljenom ribom. Nakon fotografiranja, chefovi iz porečkog restorana Il Divino demonstrirali su rezanje i filetiranje tune te su na licu mjesta od nje pripremali svježi carpaccio i tartar koje su posjetitelji imali priliku i kupiti.
Drugi dan street food festivala posjetitelji su mogli fotografirati tunu tešku čak 150 kilograma ulovljenu u istarskom akvatoriju. Radilo se zaista o impresivnom primjerku koji je opravdao reakcije okupljenih. Nakon prezentiranja, tuna je predana u ruke majstorskom dvojcu iz zagrebačkog restorana azijske kuhinje Izakaya. Sushi majstori Reymark Caccam i Mark Anthony Soria napravili su pravi cooking show i pripremili sashimi koji se doslovno razgrabio.
Tunalicious festival pokrenut je još 2015. godine, a ovogodišnje izdanje bilo je prvo nakon trogodišnje pauze, ovog puta bez natjecanja u lovu na veliku ribu. Unatoč izostanku ribolovnog dijela, festival je tijekom tri dana posjetilo nekoliko tisuća ljudi koji su iskazali veliki interes za sjajnom, bogatom i kreativnom ponudom jela od tune.
 Tunalicious Street Food Festival
            Tunalicious Street Food Festival
        
 
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
    