gastro postao
Četiri sastojka, 15 minuta vremena i ručak za prste polizati je spreman!
Osim što će vas instantno podsjetiti na djetinjstvo i neka jednostavnija vremena, tjestenina u kombinaciji sa svježim sirom, vrhnjem i dimljenom šunkom vrlo će brzo postati jedno od vaših omiljenih jela. Prisjetite se okusa iz mlađih dana uz ovo nevjerojatno brzo i jednostavno jelo od tek četiri sastojka.
Postupak pripreme pogledajte u videu!
Potrebno vam je:
- 250 g tagliatella
- 4 šnite Gavrilović dimljene šunke
- 300-350 g svježeg kravljeg sira
- 1 i pol čašicu kiselog vrhnja (ne vrhnje za kuhanje)
- soli
Priprema:
- Skuhajte tjesteninu.
- Dimljenu šunku narežite na trakice/kockice i prepržite na tavi dok ne postane hrskava. Izvadite je iz tave i stavite na kuhinjski papir da upije mast.
- Procijeđenu toplu tjesteninu prebacite u veću posudu te joj dodajte kiselo vrhnje i umiješajte. Zatim dodajte svježi sir sve dobro promiješajte da postane jedna smjesa Posolite po želji.
- Na kraju dodajte finu hrskavu šunku i poslužite.
Dobar tek!