Špajza 24. rujna 2018.

Treći gastro blog meetup u znaku tijesta, kave, dobrih mirisa i okusa

foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Na trećem Gastro meetup-u okupili smo već dobro znana food blogerska lica, zadali im zadatak da pripreme jela od tijesta i miješenje je moglo započeti. Bilo je tu i kave, čaja, najsjajnijih kućanskih aparata i, ono najvažnije, dobre hrane te smijeha u nevjerojatno velikim količinama. Uvjerite se sami!

Dan prije službenog početka jeseni, vrijeme je naglo zahladilo, a mi zahvalili nebesima što će tema našeg trećeg gastro meetup-a ipak imati smisla. Zašto i kako koje su blogeri ispitivali kada smo im najavili kako je tema ovog okupljanja Grijemo se uz pećnicu i tople napitke, dobilo je svoje zato i „eto, tako lijepo, toplo i mirisno“. Okupili smo se u Enzitinoj kuhinji na Zagrebačkom velesajmu, zasukali rukave i bacili se na posao.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Blogere smo podijelili na šest različitih vrsta tijesta, a da bi ona bila što slasnija i kvalitetnija pobrinuli su se u međimurskom OPG-u Siladi i poslali nam ogromnu vreću prepunu najkvalitetnijih vrsta brašna i hladno prešanih ulja poput suncokretovog, repičinog i bučinog. Tako nam Darko Kontin pripremao kuhano tijesto, a njegov recept za profiterole s kavom i čokoladom već jedva čekamo. Kasandra i Zvonimir s bloga Forking Croatia mijesili su vučeno tijesto, a zatim ga razvukli u najfinije štrudle od vrganja i janjetine.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Zvonimir Ferina foto: Zvonimir Ferina


Vedrana s bloga Začinjeno s ljubavlju zapalo je dizano tijesto te nam je pripremio slasne rolice od pesta i savijaču od suhih šljiva, Matija i Željka, Sweety&Spicy radili su domaću tjesteninu, pa je zatim punili prefinom paštetom od teleće jetre te sve zajedno poslužili u bogatoj juhi. Osim toga, Matija je prije samog meet up-a pekao stvarno ukusan domaći ajvar te teglicu donio na degustaciju, za otvaranje apetita. Hvala Matija!
 

 | Author: Zvonimir Ferina foto: Zvonimir Ferina

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić  | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić  | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić


Andrea s bloga Cukar pripremala nam je nevjerojatno aromatičnu prhku pitu od šljiva, dok je Ena s bloga Foodgasm radila je lijevano tijesto, a kao svoj specijalitet odlučila je predstaviti palačinke od buče s kremom od čokolade, a bonus je bila i kljukuša, pravi domaći specijalitet koji smo grickali onako, s nogu.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić  | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Zvonimir Ferina foto: Zvonimir Ferina

 

Novitet na trećem i najveselijem do sada okupljanju bio je i dodatni zadatak kojeg je u ruke preuzela redakcija Gastro.hr-a i uz recept i malu pomoć Andree s bloga Cukar pripremila gyoze za prste polizati. Hvala Andrei na uputama, ovo zasigurno ponavljamo kod kuće!

Također, Mihaela, lifestyle blogerica i bolja polovica Vedrana s bloga Začinjeno s ljubavlju, ovog se puta pridružila marljivim kuharima, zasukala rukave i ispekla nam fantastičnu pitu od jabuka. Da bi stvar bila još bolja, kroz postupak ju je vodio Marko Josipović s bloga Marko Bakes, jedan od blogera koji je nam je pripremao divne slastice na prethodna dva meetup-a, no nedavno je napustio Hrvatsku i započeo studij u engleskom Birminghamu. Marko nam se javljao kroz live prijenose na Instagramu, pa tako i sam, unatoč kilometrima, prisustvovao našem malom, slatkom druženju.
 

 | Author: Zvonimir Ferina foto: Zvonimir Ferina

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić  | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Zvonimir Ferina foto: Zvonimir Ferina

Da bismo našim blogerima posao što više olakšali, ovaj meet up obogatili smo i divnim KitchenAid kućanskim aparatima. Roze, tirkizne i crvene boje sjajile su se pod svjetlima Enzitine kuhinje, a čim smo začuli tihi zvuk miksanja, znali smo da ideja nije mogla biti bolja. Osim miksera, ekipa iz KitchenAida ustupila nam je i čitav niz dodataka, pa smo tako bez problema pripremali tijesto za raviole i gyoze, ribali jabuke bez muke, a prhka tijesta bila su gotova u tren.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić  | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić  | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić


Uz dobro društvo nezaobilazni su i dobri napitci kako bi baš sve ispalo onako kako treba. Ovog smo puta za naše blogere odabrali samo najbolje. Vina vinarije Puklavec osvojila su nas već nekoliko puta, pa smo ih sa  zadovoljstvom ponudili i našim dragim gostima. Boce su nestajale, ekipa je postala sve uigranija, a presijecanje posla s pravim domaćim, zagrebačkim ginom Luftbremzer učinilo je svoje. Ekipu je oduševilo i genijalno pakiranje gina te su s veseljem posezali za bocama. Kako bi kuhanje teklo što lakše, naravno.

 | Author: Zvonimir Ferina foto: Zvonimir Ferina

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Zvonimir Ferina foto: Zvonimir Ferina

U predasima smo srkali čaj koji nam je velikodušno ustupila ekipa s čajevi.hr. Bogatih, intenzivnih okusa, priznajemo, pokojoj smo šalici dodali i malo ruma, da nas bolje zagrije.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Kako bi ruke čitavo vrijeme ostale u pogonu, a alkoholne pare ne bi prizvale san na oči, pobrinuo se Nik Orosi, jedan od najboljih domaćih barista, koji nam je održao kratku, ali poučnu radionicu na temu kuhanja i ispijanja kave. Isprobali smo tako najkvalitetnije mješavine okusa omiljenog jutarnjeg napitka i spoznali sasvim novu, mirisnu i finiju od one koju smo do sada znali, razinu kave. Po još koju šalicu omiljenog crnog napitka, svakako ćemo se vratiti u Nikov kafić na zagrebačkoj Ilici, elis caffe.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić  | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić  | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Hvala još jednom svim blogerima što su ovu subotu učinili još malo slasnijom, veselijom i ispunili je najdivnijim mirisima. Bilo nam je toliko dobro da se već bacamo na planiranje novog gastro meet up-a. Jedva čekamo četvrti!

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić  | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić  | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić  | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Zvonimir Ferina foto: Zvonimir Ferina  | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić  | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić  | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić  | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić  | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić  | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić  | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić  | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.