Špajza 24. listopada 2019.

U Bagel & Lobster Barr vratit ćemo se po Bagel Pastrami

foto: Bagel & Lobster Barr
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako dosad niste čuli za Pastrami, ili ste možda načuli, ali niste imali priliku probati, posjetite Bagel & Lobster Barr u Jurišićevoj i uživajte u okusu i mirisu dimljenog junećeg brisketa.

Chef Marin Medak otvorio je Bagel and Lobster Barr u Jurišićevoj prije otprilike godinu i pol. Ovaj mali lokal prvo je (i jedino) mjesto u Zagrebu specijalizirano za bagels, okruglo pecivo s rupom koje nerijetko jedu akteri holivudskih filmova. 

Bagels su se uvukli i u jelovnik nekih domaćih restorančića, ali uglavnom u dosadnjikavim kombinacijama s lososom, krem sirom i svježim povrćem. Chef Medak je u Bagel & Lobster Barru razvio daleko kompleksniju i zanimljiviju priču, sve kako bi nas upoznao s drugačijom teksturom peciva koje je ipak potrebno malo dulje žvakati. 

Bagel s pečenom junetinom tamo smo jeli neposredno nakon otvaranja i bili smo zaista zadovoljni (i siti), ali najnoviji Bagel Pastrami naš je apsolutni favorit. 

 | Author: Bagel & Lobster Barr foto: Bagel & Lobster Barr

Što je Pastrami?
Pastrami je juneći brisket ili plećka koja najprije stoji u salamuri, potom se djelomično suši pa posipa začinima i na kraju stavlja u BBQ smoker na otprilike 12 sati. Proces pripreme u Bagel & Lobster Barru je nešto drukčiji; najprije se nekoliko sati dimi, a potom se ubacuje u sous vide. Uz dry rub s pomno izmjerenim sastojcima i kontrolirano, više puta testirano, vrijeme dimljenja, meso postaje mekano, savršeno sočno i vrlo lijepe roze boje. 

Svako pecivo se mijesi i oblikuje ručno, bogato puni sočnim pastramijem i poslužuje po promotivnoj cijeni od samo 25 kuna. Tijekom listopada i studenog, uz Bagel Pastrami Sendvič moguće je naručiti i 0,5 L točenog San Servola za 39 kuna.

Sljedeći put kada budete u gradu, i osjetite glad, svratite u haustor u Jurišićevoj na dozu mesnog užitka. 

 

Možda vas zanima... Gdje možeš pojesti jesenska jela s potpisom Marina Medaka? Recenzije

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.