gastro postao
Martini i čokolada spoj su koji nikog neće ostaviti ravnodušnim - iako kad pomislimo na martini, prvo što se sjetimo je James Bond, ovaj koktel nije u stilu agenta 007.
Ovo je nešto posve drugačije! Nešto što će vas toliko oduševiti da ćete ga htjeti pripremati svaku večer. No nemojte baš pretjerati, napravite ga ipak svaku drugu večer!
Sve što vam treba za ovu divnu alkoholnu poslasticu jest čokolada, vermut, kakao prah i još nekoliko sitnica te neke lijepe čaše na stalku za posluživanje! Jer ovo piće se pije sa stilom!
Sastojci i priprema čokoladnog martinija:
- 100 g tamne čokolade (70% kakao)
- 100 g smeđeg šećera
- zdrobljene kockice leda
- 4 x 25 ml gina ili vodke
- 2 x 25 ml vermuta
- kakao prah, za posipavanje
- Čokoladu i smeđi šećer pomiješati sa 125 ml vode te zakuhati na laganoj vatri; neprestano miješati; kada se šećer rastopi, maknuti s vatre i pustiti da se sasvim ohladi.
- Dvije veće čaše za martini staviti u hladnjak na 1 h.
- U shaker za koktele usipati do pola zdrobljeni leda te pola rastopljene čokolade, vermut i gin i dobro promiješati
- Poslužiti u ohlađenim čašama i posipati kakao prahom