Kada je u pitanju doručak, naš omiljeni zdravi izbor su zobene pahuljice. Jednostavno ih je napraviti i lako se mogu spojiti s raznim voćem, orašastim plodovima, medom, sjemenkama. Ipak, čak i najbolja zobena kaša može postati pomalo dosadna, pogotovo kada tvoj hladnjak nije opskrbljen svježim voćem, začinima i ostalim dodacima.
No postoji vrlo jednostavno rješenje koje će zobene pahuljice učiniti još ukusnijima. Riječ je o tostiranju zobenih pahuljica. Ova će metoda zobi dodati složenost, bogat okus i hrskavost, bez potrebe za ubacivanjem dodatnih sastojaka.
Kako tostirati zobene pahuljice?
Jednostavno zagrij tavu na srednje jakoj vatri, ubaci zob i tostiraj ju nekoliko minuta. Često miješaj kako ne bi izgorjela i pazi na boju, a kad izgleda pomalo smeđe i odaje aromatičan miris, spremna je. Ova metoda djeluje putem reakcije Maillard ili interakcije između aminokiselina i šećera u hrani. Maillardova reakcija ne uključuje samo promjenu boje. već daje zapanjujuće pečene arome i okuse jelima koja ih čine tako primamljivima.
Pripremljenu, mirisnu tostiranu zob možeš kombinirati na uobičajen način s mlijekom, jogurtom i voćem. Također, ovu metodu možeš primijeniti i u pripremi drugih delicija sa zobenim pahuljicama. Tostiranu zob možeš staviti u kolačiće sa zobenim pahuljicama, hrskave pločice ili domaću granolu.
Isprobaj tostiranu zob u sljedećim receptima: