gastro postao
Paprike pripremljene na ovaj način idealno su predjelo ili lagani ručak uz omiljeni prilog
Sezona paprika još uvijek traje, što znači da je idealno vrijeme da ih napunite omiljenim sastojcima. Kombinirajte feta sir, parmezan i malo Kulenove seke, pa sve zajedno ubacite u pećnicu.
Kada su gotove, paprike možete poslužiti samostalno kao predjelo ili pak im dodati prilog poput riže, kus-kusa ili salatu od sezonskog povrća.
Potrebno vam je:
- 2 veće paprike
- 200 g Feta sira
- 5 žlica Milerama
- 5 žlica Kajmaka
- 5 žlica Parmezana
- 1 glavica zelene salate
- 100 g Gavrilović Kulenove seke
- Aceto Balsamico
Priprema:
- Paprike prerezati na polovice po dužini, očistiti.
- Staviti u posudu za pečenje, poprskati uljem i peći na 180 ºC - 10 tak minuta.
- Izvaditi ih i napuniti feta sirom, kajmakom i mileramom.
- Vratiti ponovno u pećnicu na 180 ºC da se sir malo zapeče.
- Tri do četiri minute prije kraja posipati s parmezanom, pustiti da dobije zlatnožutu boju i izvaditi iz pećnice.
- Salatu narezati na rezance, složiti na tanjur, poprskati balsamicom.
- Na to posložiti zapečenu papriku i na svaku papriku složiti po tri do četiri kriške Gavrilović Kulenove seke.
U slast!