12. srpnja 2016.

Spoj banana, tikvica i čokolade u neodoljivom kruhu

kruh od tikvice
foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Sočan, brz i ukusan, tri su riječi kojima bismo opisali ovaj kruh.

Priprema ovog kruha i više je nego jednostavna, nema dizanja tijesta i dugotrajnog čekanja. Samo naribajte tikvice, usitnite bananu i dodajte čokoladu. Smjesu koju dobijete podebljajte ostatkom sastojaka i uživajte u sočnom kruhu koji možete premazati kikiriki ili običnim maslacem, prelijati bijelom čokoladom ili kombinirati sa svježim voćem.

Potrebno vam je:

  • 2 tikvice
  • 3 banane
  • 1/2 šalice smeđeg šećera
  • 1/2 šalice grčkog jogurta
  • 2 jaja
  • Vanilija
  • 6 žlica maslaca
  • 2 šalice brašna
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli

Priprema:

  1. Naribajte tikvicu, posolite pa ju ocijedite.
  2. Sve ostalo sastojke pomiješajte u posudi, na kraju dodajte ocijeđenu tikvicu i komadiće čokolade.
  3. Pecite na 180 stupnjeva oko sat vremena.

Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu!

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.