08. studenoga 2016.

Svinjetina na lovački s okruglicama od kruha

Svinjetina
foto: IVANA91
gastro postao gastro.24sata.hr
Jedostavno i ukusno jelo s često nepravedno zapostavljenom svinjetinom

Sastojci:

  • 600g svinjskog filea
  • 500g šampinjona
  • 1 glavica luka
  • 4 režnja češnjaka
  • 5dl vrhnja za kuhanje
  • 2dl pasirane rajčice Mutti
  • začina po želji, bosiljak, papar, vegeta
  • malo maslaca
  • 200g slanine

 

Priprema:

  1. Meso lagano ispeći na ulju s jedne i s druge strane (ali da ne bude do kraja gotovo)
  2. Izvaditi meso, na ulju ispržiti sitno sjeckani luk. Kada luk požuti, dodati slaninu, sitno sjeckani bijeli luk, rezane gljive i sve zajedno dinstati. Dodati Mutti rajčicu, malo vode, listić bosiljka, papar i začine i pustiti da prokuha
  3. Vratiti meso u umak i sve zajedno dinstati još 15-20 minuta na kraju izvaditi meso u vatrostalnu posudu, a u umak dodati malo maslaca i vrhnje.
  4. Poslužiti s okruglicama od kruha ili njokima, može i riža. Po želji.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.