gastro postao
Jedostavno i ukusno jelo s često nepravedno zapostavljenom svinjetinom
Sastojci:
- 600g svinjskog filea
- 500g šampinjona
- 1 glavica luka
- 4 režnja češnjaka
- 5dl vrhnja za kuhanje
- 2dl pasirane rajčice Mutti
- začina po želji, bosiljak, papar, vegeta
- malo maslaca
- 200g slanine
Priprema:
- Meso lagano ispeći na ulju s jedne i s druge strane (ali da ne bude do kraja gotovo)
- Izvaditi meso, na ulju ispržiti sitno sjeckani luk. Kada luk požuti, dodati slaninu, sitno sjeckani bijeli luk, rezane gljive i sve zajedno dinstati. Dodati Mutti rajčicu, malo vode, listić bosiljka, papar i začine i pustiti da prokuha
- Vratiti meso u umak i sve zajedno dinstati još 15-20 minuta na kraju izvaditi meso u vatrostalnu posudu, a u umak dodati malo maslaca i vrhnje.
- Poslužiti s okruglicama od kruha ili njokima, može i riža. Po želji.