13. svibnja 2016.

Toć od sipe s domaćom paštom

sipa.jpg
1/2
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovog tjedna iz kuhinje chefa Marija Čepeka izašla je još jedna ''morska'' poslastica, koju je pripremio na svoj, jedinstven način.

Odlučio se, kao i uvijek, odmaknuti od klasičnog načina pripreme, te je sipu poslužio kao dio mirisnog toća u kombinaciji s domaćom tjesteninom. Meso sipe topit će se u ustima, a polagana i temeljita priprema zarobit će sve okuse i mirise mora na jednom mjestu. Poslužite ovaj ukusan toć uz domaću tjesteninu, za čiju izradu nećete potrošiti previše vremena, i uživajte u nezaboravnom jelu prema receptu chefa Marija.

Toć od sipe s domaćom paštom

Sastojci za 4 osobe:
600 grama sipe, narezane na kockice
500 g crvenog luka
100 g mrkve
100 g korijena celera
100 g korijena peršina
20 g češnjaka
1,5 dcl maslinovog ulja
vinska kvasina
sol, papar
rikula

sipa | Author: Duško Marušić/PIXSELL foto: Duško Marušić/PIXSELL

Domaća pašta:
4 jaja
160 g oštrog brašna
sol, voda

Priprema:
1. Sitno sjeckani luk šufigajte na maslinovom ulju, na laganoj vatri oko 1 sat.
2. Dodajte sitno ribanu mrkvu, celer i peršin te nastavite šufigavati još pola sata.
3. Na kraju upržite sjeckani češnjak i dodajte sipu.
4. Kuhajte na laganoj vatri dok sipa ne omekša, začinite sa soli, paprom i par kapi vinske kvasine.

Poslužite s rikulom i domaćom paštom koju ste zamijesili od jaja, brašna, soli i vode te kuhali u slanoj vodi.

Pripremio: Srđan Brajković

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.