13. svibnja 2016.

Top 5 neodoljivih jela s kozicama

Škampi
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
U mnogima omiljenoj morskoj namirnici možete uživati cijelu godinu

Kozice su hit tijekom cijele godine jer su dostupne za kupnju u bilo koje godišnje doba, a i mogu se kombinirati s raznim jelima. U juhama, s tjesteninom, kao umak...S njima zaista nemate puno posla jer se mogu kupiti već spremne za pripremu vašeg omiljenog jela. Svježe kozice dostupne su u ribarnicama, a u supermarketima uvijek možete naići na one smrznute.

Kozice se često zovu i gamberi pa tako susjedi Talijani manje kozice zovu gamberetti, nešto veće su Gamberi rossi, a najveće i najskuplje poznate su pod nazivom gamberoni. Bilo da ih želite iskoristiti za gusti kremasti umak, kao dodatak juhi s voćem ili marinirati prije pečenja na roštilju, kozice su namirnica koju morate isprobati u nekom od mnoštva raznolikih recepata.

kozice475300.jpg | Author:

Pogledajte naš odabir 5 najboljih recepata s kozicama i uživajte u ovim neodoljivim jelima:

Kozice marinirane u pivu

Domaći zeleni njoki s kozicama

Tortice s raguom od kozica

Kozice s artičokama i sušene mini rajčice

Zeleni rezanci s kozicama

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.