gastro postao
Pripremite već danas ovaj neobičan domaći puding s okusom kave
Za ovaj neuobičajeni puding trebat će vam šećer, jaja, kava i litra mlijeka. Domaći puding uvijek je bolji izbor od kupovnog, a nakon što ga probate na gotove pudinge ćete zaboraviti.
Za samu pripremu trebat će vam manje od sata, a oboružajte se strpljenjem jer nakon pečenja od 40 minuta, treba se hladiti minimalno dva sata. Čekanje se isplati, vjerujte!
Potrebno vam je:
- 1 žlica mljevene kave
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 jaja
- 1 l mlijeka
- maslac za premazivanje posuda
Priprema:
- Istopite pola količine šećera, kavu i par žličica vode, kuhajte miješajući dok ne dobijete karamelu svijetle boje.
- Namažite maslacem 4 posudice (otporne ne toplinu) i ulijte karamelu.
- U posudi pjenasto umutite jaja, dodajte polako toplo mlijeko i miješajući zagrijte na umjerenoj vatri. Ugasite prije nego što provri.
- Ulijte puding u kalupe, stavite ih u posudu s vodom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180° C 40 minuta, dok se puding ne zgusne.
- Izvadite kalupe iz pećnice, ostavite puding da se ohladi, a potom ga stavite u frižider na 2-3 sata.
- Ukrasite po želji, primjerice jabukama.