1124 prikaza 11. srpnja 2016.

Ukiselite mrkvu preko noći

ukiseljena mrkva
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Slatka mrkva u kiselom izdanju – ukiselite mrkvu u najkraćem mogućem vremenu.

Vrlo jednostavnim postupkom ukiselite mrkvu, neka postane kisela salata koja se odlično slaže sa svime – od mesa, preko salata i namaza do sendviča. Odličan prijedlog je smjestiti je u vege sendvič s humusom ili je poslužiti uz sočan odrezak s roštilja. Slatko kiselkaste arome mrkve, limuna, korijandera i kumina možete dobiti već preko noći, a ovakve mrkve u hladnjaku se mogu kiseliti i do tjedan dana.

Potrebno vam je:

  • ½ kile mrkve
  • 1 limun
  • 1 paprika, crvena
  • 1 manji luk
  • 1 žličica ljute papričice
  • 1 šalica vode
  • ½ šalice octa
  • 2 žličice soli
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica sjemenki korijandera
  • 1 žličica kumina

Priprema:

  1. Mrkvu izrežite na štapiće, a limunu ogulite koricu pa polovicu nasjeckajte.
  2. U staklenku stavite mrkvu, nasjeckanu polovicu jedne crvene paprike, sitno nasjeckan manji luk, ljutu papričicu i koricu polovice limuna.
  3. U posudi pomiješajte vodu, ocat, šećer, sol, korijander i kumin, pa stavite kuhati dok lagano ne zavrije, a šećer se u potpunosti otopi.
  4. Prelijte tekućinu u staklenku s mrkvom, ohladite i spremite u hladnjak. 
  5. Ostavite da se kiseli preko noći.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.