gastro postao
Ako nemate ideju što napraviti za večeru, ovaj recept je savršen.
Nećete potrošiti puno vremena, a sama priprema vrlo je jednostavna. Radi se o jelu na bazi jaja
Sastojci:
2 veća luka
700g krumpira
10 žlica maslinovog ulja
6 jaja
ulje za prženje
sol, papar
3 žlice peršina
100g sušenih rajčica
mljevena crvena paprika
Priprema:
- Ogulite krumpire i narežite na tanje kriške.
- Posipajte ih s pola žličice soli i ostavite da odstoje u cjedilu.
- Na maslinovoj ulju, u dubljoj tavi, pirjajte ploške luka s malo soli na laganoj vatri dok ne postane staklast.
- Ocijedite i sačuvajte ulje. Ispržite krumpire u dubokom ulju. Neka ostanu mekani, a ne naglo preprženi i tamni, pa ih ocijedite.
- Jaja umutite, dodajte luk i krumpire, rajčice te začinite solju i paprom, sjeckanim peršinom i začinima po želji.
- Zagrijte ulje na kojem ste pržili luk. Jednom rukom izlijte smjesu, a drugom tresite tavu.
- Smanjite temperaturu na najnižu i pecite 3-5 minuta dok donja strana ne poprimi zlatno-smeđu boju.
- Na tavu položite tanjur približno iste veličine.
- Prebacite omlet na tanjur, pažljivo jer je nepečena strana dosta tekuća.
- Povećajte temperaturu, dodajte u tavu još malo maslinovog ulja i pustite da omlet s nepečenom stranom prema dolje sklizne u tavu.
- Pržite još 3 minute.
- Posipajte mljevenom paprikom i peršinom.