09. listopada 2016.

Nevjerojatna krumpirova palačinka sa sušenim rajčicama i lukom

Krumpirova palačinka
foto: 123rf
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako nemate ideju što napraviti za večeru, ovaj recept je savršen.

Nećete potrošiti puno vremena, a sama priprema vrlo je jednostavna. Radi se o jelu na bazi jaja

Sastojci:

2 veća luka

700g krumpira

10 žlica maslinovog ulja

6 jaja

ulje za prženje

sol, papar

3 žlice peršina

100g sušenih rajčica

mljevena crvena paprika

 

Priprema:

  1. Ogulite krumpire i narežite na tanje kriške.
  2. Posipajte ih s pola žličice soli i ostavite da odstoje u cjedilu.
  3. Na maslinovoj ulju, u dubljoj tavi, pirjajte ploške luka s malo soli na laganoj vatri dok ne postane staklast.
  4. Ocijedite i sačuvajte ulje. Ispržite krumpire u dubokom ulju. Neka ostanu mekani, a ne naglo preprženi i tamni, pa ih ocijedite.
  5. Jaja umutite, dodajte luk i krumpire, rajčice te začinite solju i paprom, sjeckanim peršinom i začinima po želji.
  6. Zagrijte ulje na kojem ste pržili luk. Jednom rukom izlijte smjesu, a drugom tresite tavu.
  7. Smanjite temperaturu na najnižu i pecite 3-5 minuta dok donja strana ne poprimi zlatno-smeđu boju.
  8. Na tavu položite tanjur približno iste veličine.
  9. Prebacite omlet na tanjur, pažljivo jer je nepečena strana dosta tekuća.
  10. Povećajte temperaturu, dodajte u tavu još malo maslinovog ulja i pustite da omlet s nepečenom stranom prema dolje sklizne u tavu.
  11. Pržite još 3 minute.
  12. Posipajte mljevenom paprikom i peršinom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.